ZOMBIELAND

Dvojno državljanstvo: Đapić najavio bitku za Predsjedništvo BiH

Zagreb, 071109.Zagrebacki velesajam, Dvorana Globus.Sabor Hrvatske stranke prava na kojem ce se izabrati novi predsjednik stranke izmedju tri kandidata: Danijela Srba, Peje Trgovcevica i Tomislava Vlajnica.Dosadasnji predsjednik HSP-a Anto Djapic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX

Prednost dvojnog državljanstva hrvatski političari dosad su uglavnom koristili za bijeg pred organima zakona. Anto Đapić bi pak mogao postati prvi koji će tu instituciju iskoristiti za povratak u politiku.

Počasni predsjednik HSP-a koji se na izborima u Hrvatskoj nije uspio dokopati predsjedničkog ureda na Pantovčaku, najavio je da je spreman boriti se za ulazak u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

- Istina je da smo tijekom razgovora s predstavnicima HSP-a BiH naveli mogućnost moje kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva. Naravno, ja bih volio kada bi sve hrvatske stranke u BiH uspjele postići dogovor o jednom kandidatu - rekao je Đapić za mostarski Dnevni list .

Ta je mogućnost spomenuta već tijekom ranijeg susreta prvih ljudi hrvatskog i bosansko-hercegovačko HSP-a, a što to političara čija je karijera u Hrvatskoj već potonula kvalificira za novu karijeru u susjednoj državi objasnio je sam Đapić.

- Ja bih bio odličan izbor jer iza sebe imam dugu poličku karijeru, ugled i ime koje je prepoznatljivo, a upućen sam sam u aktualna zbivanja u BiH - obrazložio je Đapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:00