OPĆA MOBILIZACIJA U HDZ-U

'E SAD IH MOŽEMO DOTUĆI, ALI SAMO AKO SE SVI UKLJUČE U RAD NA TERENU' Karamarkov suradnik

Zagreb, 210313.Predstavljanje liste kandidata HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starcevic i Bloka umirovljenici zajedno za zastupnike u Europskom parlamentu i programa Hrvatski glas u Europi odrzano je u Novinarskom domu.Na fotografiji: predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Stranka sad ne smije podleći euforiji. Pobjeda na europskim izborima dala nam je vjetar u leđa, ali je činjenica da je pola naših članova, ne birača, nego članova prespavalo izbore. Ovakav rezultat će sve njih ohrabriti i mobilizirati, ali ne smijete zaboraviti da su lokalni izbori potpuno drukčiji model demokracije i da nam predstoji još veći rad – govori mi u utorak rano ujutro jedan od suradnika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Nedjeljna izborna noć u HDZ-ovoj središnjici protekla je euforiji, piše novi Globus.

MILANOVIĆ PRED SUDOM STRANKE 'U SDP-u kuha nezadovoljstvo. Što će biti na lokalnim izborima?'

Karamarko je u svom uredu nakon prvih rezultata nekolicini suradnika izjavio: “E sad ćemo ih dotući”.

Iako su se neki HDZ-ovci potiho nadali osvajanju šest mandata, zapravo su bili u manjini. Tome u prilog ide i činjenica da se stranačka središnjica popunila tek nakon prvih neslužbenih rezultata.

HDZ-ovci razloge pobjede vide u nekoliko odluka.

Prva je koaliranje s HSP-om Ante Starčević i Blokom umirovljenici zajedno.

Pravaši pod vodstvom Ruže Tomašić uz koalicijsku kampanju vodili su i svoju.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić kaže kako su obišli sve stranačke organizacije od Iloka do Dubrovnika.

“Svi misle da pravaši imaju dva razreda škole, dva zuba u glavi, nož među zubima, da jedu luk i janjetinu i slušaju Thompsona. No, to je stvar prošlosti. Mi danas guramo mlade i obrazovane ljude koji predstavljaju istinsko domoljublje. Kako nemamo novaca, u svakoj našoj stranačkoj organizaciji, a nas ima 22 tisuće, imali smo motivacijske sastanke i tribine s našim članovima. Oni su kao vojska i ja kad izdam zapovjed to se spušta na druge stranačke nivoe i provodi”, govori Ćorić.

Pravaši Ruže Tomašić sad se nadaju da im je trijumf na europskim izborima dao konačni legimitet da krenu u objedinjavanje svih pravaških stranaka.

I u HDZ-u se nadaju tom scenariju jer bi im puno lakše bilo kad bi postojala jedna jaka pravaška stranka nego njih deset slabih koje će uvijek međusobno rasipati glasove.

U HDZ-u tvrde da je upravo glavni tajnik Milijan Brkić prije godinu dana inicirao pozivanje Ruže Tomašić na pregovore o koaliciji.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:45