SUĐENJE ZDRAVKU M.

EDUARDOV ODVJETNIK 'Mamić me pred kolegama i sucem divljački vrijeđao'

Nakon neuspjelog mirenja i niza odgoda svjedočenjem Ivice Crnića nastavljeno je suđenje Mamiću
 Boris Kovačev / CROPIX

Svjedočenjem Ivice Crnića na Općinskom sudu nastavljeno je, nakon neuspjelog mirenja i niza odgoda, suđenje Zdravku Mamiću u povodu privatne tužbe za klevetu, odnosno zbog lavine uvreda koje je Mamić sasuo na račun Crnića dok je bio u funkciji odvjetnika Eduarda da Silve.

- Na famoznom ročištu 19. ožujka prošle godine Zdravko Mamić me odmah po ulasku počeo vrijeđati, klevetati, sramotiti i omalovažavati. Tada prisutni mediji opisali su njegovo ponašanje kao divljačko. Njegovo obraćanje meni bilo je vrlo neugodno. Radilo se o prostačkom napadu za koji jednostavno nije bilo potrebe jer sam ja, kao odvjetnik Eduarda da Silve, samo radio svoj posao. Takvo što nisam doživio nikada, ni privatno ni u 40 godina profesionalne karijere - skrušeno se prisjetio lanjskog iskustva odvjetnik Crnić.

Dodao je da je Mamićevo vrijeđanje prešlo svaku granicu ukusa kad je dobio pravo ispitivati ga na okolnosti optužbe. Tada ga je, kako je objasnio, još izvrijeđao te ustao i napustio sudnicu.

- Osim toga, Zdravko Mamić mi je rekao da se svakodnevno u Ministarstvu sporta viđam sa Željkom Jovanovićem, čime je insinuirao da od nekog drugog dobivam naloge. Njegova je namjera bila da me okleveće, a ja Jovanovića tada nisam ni poznavao. Dodatnu težinu svemu daje činjenica da se cijeli taj Mamićev ispad odvijao pred svim medijima te mojim kolegama i sucem - zaključio je Crnić. Istaknuo je da su internetski portali i danas puni Mamićevih uvreda iz tog doba.

Podsjetimo, izvršni predsjednik Dinama priznao je na jednom od prošlih ročišta sve do jedne izrečene riječi te objasnio da mu nije bila namjera nikoga uvrijediti.

Tvrdi da je sudska rasprava s Eduardom da Silvom za njega bila od emotivne važnosti te da je s nogometašem bilo nemoguće išta dogovoriti jer je između njih stajao Crnić, koji je komunicirao gestama.

Na kraju se tijekom suđenja za lihvarske ugovore više nije mogao kontrolirati pa je verbalno “častio” Crnića: “Što mucaš, lažove? Ti si monstrum. Ti si spletkaroš, nisi više tatin sin, nego običan miš i monstrum. Izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k...., kretenu.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 11:13