VANDALIZAM U ZADRU

Egzorcist: Sotonisti su okrenuli križeve na grobovima

Nadzorne kamere koje se nalaze na ulazu u groblje nisu zabilježile divljanje
 Lucić/CROPIX

ZADAR - Okrenuti križevi jesu potpis sotonista, ali prije nego što policija otkrije počinitelje i utvrdi motive, ni u koga se ne može uprijeti prstom - prvi je komentar msgr. Milivoja Bolobanića, poznatog zadarskog egzorcista i župnika na Stanovima, nakon što je nepoznati počinitelj u noći s četvrtka na petak iščupao i okrenuo 72 križa na zadarskom Gradskom groblju.

- Vjerojatno se radi o sotonistima - kaže Bolobanić i dodaje da sotonistička društva u Hrvatskoj, za razliku od zapada, ne djeluju javno, što ne znači da ih kod nas nema.

Svi koji su danas došli na groblje ostali su osupnuti jezivom slikom okrenutih i polomljenih križeva.

- Na ulazu u groblje imamo kamere, ali one nisu ništa zabilježile. Nažalost, ulaz na groblje je moguć s više strana, pogotovo iz pravca Ričina, gdje groblje nema ogradnog zida - kaže direktor Nasada Hrvoje Grdović. Iščupani su i okrenuti gotovo svi drveni križevi na katoličkom i pravoslavnom dijelu groblja, a staro talijansko groblje je netaknuto. Većina križeva je ili okrenuta i nanovo zabijena ili izvađena i ostavljena na drugim grobnicama. Obitelj Perović smo zatekli dok je izvađeni križ vraćala na mjesto.

- Križ je bio naopako zabijen u zemlju. Počinitelje bi trebalo strpati u zatvor - kažu Perovići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:11