LEGE I LEGICE

Ekipa iz Osijeka se osmrtnicom u novinama oprostila od Maradone: ‘Babo, hvala ti za sve...‘

Nema tu neke filozofije. Diego je bio kralj nogometa. Najveći svih vremena i osjetili smo potrebu da mu se odužimo, rekli su Osječani
Osmrtnica za Diega

Iznenadna smrt Diega Armanda Maradone, koja je izazvala ogroman šok u cijelome svijetu, a poglavito među štovateljima lika i djela 'Malog zelenog', što je bio jedan od njegovih brojnih nadimaka za života, a kojeg mu je nadjenuo veliki Zvonimir Magdić 'Amigo', malo je koga ostavila ravnodušnim. Tako nije i jednu osječku ekipu.

'Legice i lege' su sjedeći u svojoj omiljenoj birtiji, koristeći zadnje dane ove blagodati, zdvajale nad Diegovom sudbinom, zalili po jednu čašicu u njegovo ime, kad je jednome među njima pala na pamet ideja.

- Ajmo mu dati osmrtnicu u Glasu. Nema smisla da takav velikan ode s ovog svijeta bez posljednjeg pozdrava i iz Osijeka – rekao je jedan od njih, danas se doduše nitko nije mogao sa sigurnošću sjetiti koji, ali to nije ni važno. Skupila se lova, fotka našla na internetu i dečki su se zaputili u Glas Slavonije u čijem je tiskanom izdanju u petak među osmrtnicama preminulih s područja Osijeka i okolice osvanuo i posljednji pozdrav velikom Diegu Armandu Maradoni. „Babo, hvala ti za sve...“ poručilo je 15 Osječana najvećem među najvećima.

- Nema tu neke prevelike filozofije. Diego je bio kralj nogometa. Najveći svih vremena i jednostavno smo osjetili potrebu da mu se odužimo za sva ona silna zadovoljstva koja nam je pružao tijekom nogometne karijere. Osim toga, možda se varam, pa neka nam navijači ostalih naših klubova ne zamjere, ali mislim da je NK Osijek jedini hrvatski klub koji se može pohvaliti s Maradonom na svome dresu. A, ako nije jedini onda je svakako zadnji i to prije par godina kada su predstavnici Osijeka Maradoni u Zagrebu za vrijeme finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine uručili Osijekov dres s brojem 10 i njegovim imenom. Ta fotografija svima nama u Osijeku ostat će kao jedna od brojnih lijepih uspomena na ovog nogometnog velikana – rekao nam je jedan od sudionika ove akcije.

image
Osmrtnica za Diega
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:05