ODRŽANA SKUPŠTINA

Ekološki aktivisti osnovali novu stranku u Makarskoj - NLO, Nezavisna lista Osejava

Osejava je naziv makarskog poluotoka i park-šume koja se proteže do ulaza u Tučepe
Prosvjed u Makarskoj, arhivska fotografija
 Ivo Ravlić/Cropix

U Makarskoj je održana osnivačka skupština Nezavisne lista Osejava (NLO), koja u svibnju namjerava izaći na lokalne izbore, a njezini su članovi ekološki aktivisti iz Udruge za održivi razvoj Osejava, koja se bori protiv prekomjerne betonizacije i izgradnje u Makarskoj.

Osnivačka skupština održana je jučer, a u današnjem priopćenju za javnost iz NLO kažu da su u Inicijalnom odboru stranke u osnivanju aktivisti javnosti najviše poznati po djelovanju u Udruzi za održivi razvoj Osejava i pridruženi im građani.

Povod za osnivanje političke stranke bilo je dugogodišnje ignoriranje volje građana od gradskih čelnika, pogodovanje privatnim interesima nasuprot javnom interesu te kontinuirana devastacija grada i degradacija Makarske kao turističkog odredišta.

Nezavisna lista Osejava deklarira se kao stranka koja će svoje djelovanje usmjeriti prema razvijanju strategija u skladu s načelima održivog razvoja i odgovornog upravljanja prostorom, uvažavanju mišljenja struke, transparentnom i otvorenom radu, interakciji građana s gradskom upravom te ekološkoj odgovornosti prema sadašnjim i budućim naraštajima, priopćili su iz makarske Nezavisne liste Osejava.

Osejava je naziv makarskog poluotoka i park-šume koja se proteže do ulaza u Tučepe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:08