IZNIMNO POSTIGNUĆE

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ušao u svjetsku elitu nositelja ‘Trostruke krune‘

Riječ je o rijetkoj oznaci koju ima samo 128 Ekonomskih fakulteta i poslovnih škola diljem svijeta

Sanja Sever Mališ

 Karlo Sutalo/

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće dobivanjem AMBA (Associations of MBAs) i BGA (Business Graduates Association) akreditacija i time postao nositeljem trostruke akreditacije, poznate i kao "Trostruka kruna".

Riječ je o rijetkoj oznaci koju ima samo 128 Ekonomskih fakulteta i poslovnih škola diljem svijeta, što čini manje od 1 posto svih obrazovnih institucija globalno. Ove akreditacije dodjeljuju tri najveće i najutjecajnije akreditacijske organizacije AMBA, AACSB i EQUIS označavajući najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.

Put prema trostrukoj akreditaciji je zahtjevan, s procesom svake od akreditacije koji traje od 3 do 7 godina. Uključuje sveobuhvatnu samoocjenu i rigorozne recenzije od strane akreditacijskog panela i akreditacijskog tima, naglašavajući predanost u održavanju najviših obrazovnih standarda, priopćili su iz Ekonomskog fakulteta Zagreb.

Strogi postupci ocjenjivanja AMBA, AACSB-a i EQUIS-a služe kao kvalitativna referenca za cijeli EFZG UNIZG, obuhvaćajući standarde koji obuhvaćaju internacionalizacije, studente, nastavu, profesore, istraživačke rezultate, društvenu dogovornost, utjecaj i iskustva studenata i dionika.

- Put prema trostrukoj akreditaciji bio je zahtjevan i dugotrajan, s procesima samoocjene i recenzijama koje su trajale od 3 do 7 godina. Svaki korak ovog puta bio je posvećen održavanju najviših obrazovnih standarda, a rezultat je ova vrijedna trostruka kruna.

Ova akreditacija nije samo priznanje našeg fakulteta, već i potvrda predanosti izvrsnosti u internacionalizaciji, kvaliteti nastave, angažmanu studenata, istraživačkim rezultatima, društvenoj odgovornosti i iskustvima studenata i dionika. Trostruka akreditacija postavlja nove standarde u poslovnom obrazovanju, čime čvrsto afirmiramo našu ulogu u globalnom kontekstu.

Ova vijest predstavlja ključni trenutak u povijesti našeg fakulteta, i uvjerena sam da će dodatno ojačati naš ugled na međunarodnoj razini. Hvala svima koji su doprinijeli ovom iznimnom uspjehu - rekla je dekanica Ekonomskog fakulteta Zagreb, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 10:53