ILEGALNO ODLAGALIŠTE

Ekshumirani posmrtni ostaci iz masovne grobnice blizu Vukovara: Radi se o najmanje 11 osoba

Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata

Prizori s ilegalnog odlagališta otpada.

 Marko Mrkonjic/Cropix

U masovnoj grobnici u blizini Vukovara pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba za koje je preliminarno utvrđeno da potječu iz Domovinskog rata

Posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba ekshumirani su iz masovne grobnice pronađene u blizini Vukovara, na području između sela Pačetin i Bobota, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata.

image

Prizori s ilegalnog odlagališta otpada.

Marko Mrkonjic/Cropix

Podsjećamo, nakon što su na navedenoj lokaciji, na kojoj se nalazi ilegalno odlagalište otpada, pronađeni posmrtni ostaci pet osoba, daljnjom pretragom otkrivene masovne grobnice pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno da se radi o najmanje jedanaest osoba.

Slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostatak, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNA analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene obitelji, kao i cjelokupna javnost.

Nastavlja se pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu.

image

Prizori s ilegalnog odlagališta otpada.

Marko Mrkonjic/Cropix

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 22:07