VINKOVAČKE JESENI

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA: JE LI STEVO CULEJ KONAČNO OTKRIO TKO JE 'NJEGOV KANDIDAT'? Saborski zastupnik HDZ-a sastao se u Vinkovcima sa Škorom

 Čitatelj Jutarnjeg lista

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej dodatno je ovih dana uzburkao strasti u vladajućoj stranci kada je, na pitanje hoće li na predsjedničkim izborima podržati Kolindu Grabar-Kitarović, rekao kako "ima svog kandidata".

To je dovelo do burnih rasprava, kako unutar stranke tako i u javnosti, a unatoč toj rečenici Culej nije decidirano otkrio tko je to točno "njegov kandidat".

Pa iako sama fotografija ne mora značiti ništa, simptomatičan je prizor kojeg je večeras na Vinkovačkim jesenima snimio čitatelj Jutarnjeg lista.

Na njoj je tako vidljivo kako Culej vrijeme u Vinkovcima provodi s predsjedničkim kandidatom desnice, pjevačem Miroslavom Škorom.

Kako doznajemo, sastanak Steve Culeja, Miroslava Škore i još nekolicine muškaraca odvio se oko 18 sati, neposredno pred otvaranje Vinkovačkih jeseni. Nije poznato o čemu su sudionici sastanka razgovarali.

Inače, Culejeve su se izjave i proteklih dana iščitavale kao izrazi naklonosti Miroslavu Škori, no on to dosad nije htio potvrditi, a u obranu je stao i šef kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

- Razgovarao sam s kolegom Culejem. Kaže kako nije rekao da će podržati Škoru, već da on im svog kandidata. Pitao sam ga misli li na kandidata ili kandidatkinju, odnosno hoće li podržati predsjednicu, a on mi je rekao kako je logično da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović - rekao je novinarima Bačić. No, ta je izjava javnost samo još više zbunila, jer je Culej nju djelomično demantirao.

- Točno je da sam Bačiću rekao kako je logično da podržim predsjednicu. No nisam mu rekao za koga ću glasati - izjavio je Culej koji očito, barem zasad, nema baš nikakvu namjeru objasniti građanima koga namjerava podržati.

Novinari N1 televizije to su mu pitanje još jednom postavili večeras na otvorenju Vinkovačkih jeseni.

- Ja mislim da kampanja predsjednička nije ni krenula niti su se svi kandidati izjasnili da su takmaci u njoj. Pa stoga niti su se skupili potpisi da znamo za koga ćemo. Pa stoga ćemo mi povući desnu ručku i na desno - rekao je Culej.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:05