REAKCIJE NA INTERVJU

EKSKLUZIVNI VIDEO: Hebrang demantira, ali SNIMKA DOKAZUJE da je rekao: Šeks je bio član Udbe

Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang reagirao je na intervju objavljen u Jutarnjem listu. SNIMKA KOJU OBJAVLJUJEMO dokazuje da je razgovor autentičan. 'Bio je član Udbe, to je ondašnji KGB, ruski...'

Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang reagirao je jučer na intervju objavljen u Jutarnjem listu, a koji je s njim napravio novinar Dan Alexe.

U reagiranju, među ostalim, stoji kako taj “tekst nije autentičan ni autoriziran, nego je posljedica jednog razgovora otprije nekoliko mjeseci”.

“Gospodin Dan Alexe na lošem hrvatskom zamolio me za razgovor jer piše knjigu o premijerima koji su došli pod istragu. Tražio je opise događaja koji su karakteristični za vladanje takvih ljudi. Primio sam ga u Saboru i razgovarali smo.

Snimani razgovor

Kad sam primijetio da snima razgovor, rekao sam mu da nema objave bez autorizacije razgovora. Nikada mi tekst nije poslao na autorizaciju, pa ovim putem demantiram objede koje se iznose o gospodi Ivi Sanaderu i Vladimiru Šeksu.

Radi se o izrazima kojima se ne služim, a nikoga ne optužujem prije završetka pravosudnog procesa”, stoji u Hebrangovu reagiranju.

No, novinar Dan Alexe je uredništvu proslijedio snimku s dijelom tog razgovora koji je s Hebrangom vodio prije nekoliko mjeseci. Taj dio odnosi se na Vladimira Šeksa, a u njemu Hebrang, među ostalim, kaže kako je njegov stranački kolega bio član Udbe.

Sporne rečenice

“Šeks je, moram birati riječi sada, praktičan i pragmatičan političar. Šeks nema političku ideju koju bi slijedio. Njegova ideja je ostati na vrhu i procjenjivati. Šeks je u doba Jugoslavije imao visoku komunističku poziciju. Bio je zamjenik republičkog javnog tužitelja. Bio je član Udbe, to je ondašnji KGB, ruski...”, izjavio je Hebrang tijekom razgovora s novinarom Danom Alexeom.

Snimka, dakle, pokazuje da je razgovor koji je novinar Dan Alexe radio autentičan. Točno je, međutim, da tekst Hebrangu nije poslan na autorizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:01