AFERA FIMI-MEDIA

EKSKLUZIVNO Mladen Barišić najavio da će teško optužiti Sanadera!

Barišić bi mogao progovoriti i o ulozi drugih još uvijek aktualnih ministara u manipuliranju novcem javnih tvrtki iz proračuna. Šest svjedoka je sasvim dovoljno da Državno odvjetništvo podigne kazneni prijedlog protiv Sanadera...

ZAGREB - Iako je Ante Madunić, odvjetnik Mladena Barišića, tek za danas najavio iznošenje obrane svoga klijenta, doznajemo da je u razgovoru s predstavnicima USKOK-a bivši rizničar HDZ-a i prije službenog saslušanja najavio da će teretiti svog nekadašnjeg šefa i prijatelja Ivu Sanadera.

Izdan i razočaran

Kako doznajemo, važni trenuci događali su se jučer poslijepodne, kada je tijekom razgovora s itražiteljima i odvjetnicima Barišić potvrdio spremnost da progovori o svojoj i ulozi svog nekadašnjeg šefa i prijatelja u reketu Fimi-medije.

Službeno će Barišić svoj iskaz dati danas, i prema izvorima ljudi bliskih Barišiću, osim o Sanaderu, bivši šef Carine mogao bi progovoriti i o ulozi drugih, još uvijek aktualnih, ministara u manipuliranju novcem javnih tvrtki iz proračuna.

Ivo Sanader, prema izvorima bliskim Barišiću, već duže od godinu dana ne komunicira s bivšim rizničarem, koji se smatra ostavljenim i izdanim, zajedno sa svojom prijateljicom Nevenkom Jurak koja bi, kako doznajemo, također mogla promijeniti svoj iskaz i progovoriti o ulozi Sanadera u priči oko Fimi-Medije. Osim Barišića, o ulozi Sanadera u aferi Fimi-Media i aferi HEP pred USKOK-om su govorili i Ivan Mravak, bivši predsjednik HEP-a, bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk, Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja te Ivica Kirin, bivši ministar MUP-a.

Kazneni prijedlog

Šest svjedoka je sasvim dovoljno da Državno odvjetništvo podigne kazneni prijedlog protiv Sanadera kao šefa skupine koju se optužuje da je preko Fimi-Medije iz proračuna izvukla više od 40 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:00