NOVI GLOBUS

EKSKLUZIVNO: OPERACIJA MILIJUN GLASOVA Otkrivamo sve detalje HDZ-ova plana za drugi krug

U drugom izbornom krugu može osvojiti 30 posto više glasova nego što je dobila u prvom
Zagreb, 281214. Hypo centar, Trnjanska struga V.Pracenje rezultata prvog kruga predsjednickih izbora u stozeru predsjednicke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarovic.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Iako su u HDZ-u i prezadovoljni rezultatima prvoga kruga predsjedničkih izbora, euforije nema. Svima je jasno da pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović još nije sto posto osigurana i da će put do nje, uvjetno rečeno, biti posut trnjem, piše Globus .

Tijekom cijeloga ponedjeljka, 29. prosinca, u HDZ-ovoj središnjici na Trgu žrtava fašizma trajao je sastanak izbornog Stožera na kojemu se utvrđivala strategija i taktika za drugi izborni krug, 11. siječnja 2015.

Mnogo toga odvijalo se iza zatvorenih vrata jer u HDZ-u nikako nisu željeli da se njihovim dogovorima i projekcijama okoristi protivnički, tj. SDP-ov (i Josipovićev) tabor.

Ipak, neslužbeno doznajem da se u HDZ-u procjenjuje da Kolinda Grabar-Kitarović u drugom izbornom krugu može osvojiti 30 posto više glasova nego nego što je osvojila u prvom krugu, ove nedjelje. Ali samo pod uvjetom da se idealno poklope sve okolnosti.

Matematički rečeno, to bi značilo da se u HDZ-u u drugom izbornom krugu »puca« na okruglih milijun glasova - naspram 665.000, koliko je Kolinda osvojila u prvom krugu. Istodobno, procjenjuje se da Ivo Josipović ne može osvojiti više od 800.000 glasova.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:55