NOVI DETALJI O NESTANKU ANTONIJE

EKSKLUZIVNO Paravinja je večer prije nestanka bio u drniškom kafiću. Ponavljao je: Žene su krive za sve

Naručio je veliko Ožujsko i dok ga je ulijevao u čašu, rekao je: ‘E sad ću se, bogami, dobro napiti’

DRNIŠ - To je on, nema sumnje. Fotografija je očito snimljena prije nekoliko godina, ali to je on. Tvrde to konobarica kafića u Drnišu, dvije stotine metara udaljenog od Čikolskog mosta, i gost Žarko Triva kojima smo pokazali fotografiju Dragana Paravinje, kojega traže zbog Antonije Bilić.

Triva, umirovljeni autoprijevoznik, večer uoči nestanka maloljetnice iz sela Kričke s društvom je sjedio za stolom i svjedočio ulasku u kafić čovjeka čije je opijanje za šankom te večeri tek nakon nekoliko dana dobilo na značaju.

PRATITE UŽIVO: Potraga za Draganom Paravinjom na području Srpca u BiH

- Bio je ponedjeljak. Ušao je u lokal oko 19.50 sati i krenuo prema šanku. Pozdravio je i sjeo na barsku stolicu točno uz prolaz kroz koji iznosim piće - rekla je konobarica kafića pokraj kojega poprečna ulica vodi prema stotinu metara udaljenom mjestu poznatom kao gradski kamionski parking plac. On se pak nalazi uz prometnicu na kojoj je svjedok Frane Bilić kobnoga jutra vidio atipično polukružno okretanje tegljača preko dvije pune crte, njegovo zaustavljanje u pravcu Splita i Antonijin ulazak u kabinu.

- Bio je visok nešto više od metar i osamdeset, ne baš toliko tanak, ali crn, zalizane kose, star četrdeset i neku - nastavila je konobarica koja je željela ostati anonimna (podaci poznati autoru teksta).

- Naručio je veliko Ožujsko i dok ga je ulijevao u čašu, rekao je: ‘E sad ću se, bogami, dobro napiti’.

Cijelo je vrijeme bio sam za šankom dok su u kafiću bila četvorica muškaraca, moji stalni gosti. Sjedili su za stolom pokraj televizije i ponekad bi neki od njih otišao u WC.

Nitko mu se nije pridružio za šankom pa je ubrzo započeo monolog. Ustvari, obratio mi se riječima kako je malo prije popio nekoliko piva u kafiću kod mosta i kako je krenuo prema centru grada. Nisam mu posvećivala veću pažnju od profesionalne konobarske usluge pa je, nakon što je popio pivo, zatražio još jedno piće.

Posegnula sam za pivom, ali je tada naručio gemišt od graševine i srednje jakim glasom rekao da je vozač kamiona, da radi za gazdaricu s kojom je zadovoljan te da je doputovao iz Pule i da ide dalje ‘prema dolje’ - ispričala je konobarica i dodala: - Zatim je okrenuo ploču i ostatak priče posvetio isključivo sebi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTANJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 02:23