ŠEPAROVIĆ TRAŽI ZABRANU KNJIGE

EKSKLUZIVNO: SLUČAJ DOKTORATA MIROSLAVA ŠEPAROVIĆA Profesor prava Vjekoslav Miličić tvrdi da je šef Ustavog suda plagirao disertaciju

 Dragan Matić / Hanza Media / screenshot

U nedavno objavljenoj knjizi “Ćudoređe i deontologija znanstvenog rada - nećudoređe i neprofesionalnost plagiranja” umirovljeni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Vjekoslav Miličić navodi tridesetak primjera znanstvenih radova za koje tvrdi da su plagirani. Među njima je i doktorska disertacija ustavnog suca, sadašnjeg predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića.

Predsjednik Ustavnog suda ovih dana je pokrenuo dva sudska postupka: u jednom od Miličića traži da iz prodaje i knjižnica hitno povuče svoje knjige i nadoknadi mu 70.000 kuna štete zbog povrede osobnosti. U drugome Miličića tuži za klevetu i traži da mu isplati 500 dnevnih dohodaka na ime nanošenja duševnih boli.

Doktorski rad Šeparović je obranio krajem 2013., četiri godine nakon izbora u Ustavni sud, a rad je nastao pod mentorstvom voditeljice katedre za obiteljsko pravo, sadašnje dekanice zagrebačkog Pravnog fakulteta Dubravke Hrabar.

U tiskanom izdanju Jutarnjeg lista u subotu objavljujemo sporne stranice iz dizertacije i usporedbu s originalnim radom.

U tiskanom izdanju pročitajte cijeli članak o slučaju koji je uzbunio znanstvenu zajednicu!

Screenshot: Jutarnji list, subota 24.9.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:12