BOL I SUZE

EKSKLUZIVNO U NEDJELJNOM: VELIKA ISPOVIJEST SEVERINE 'Pred Aleksandrom sam se smijala, pjevala, pekla palačinke, a u drugoj sobi sam potajno plakala'

 
Severina Kojić
 Darko Tomaš / CROPIX

- Bili smo jako duhoviti, pivali smo, smijali se, pekli palačinke. Pustili smo Dubiozu. U tom sam trenutku samo mislila na Aleksandra i da on ništa ne osjeti. Plačete u drugoj sobi da vas nitko ne čuje. Morate pregristi svoje srce i nekako na najbolji način to učiniti i mislim da sam ja napravila odličnu stvar... Rekla sam mu: ‘Vidimo se u subotu, a onda ćemo rasturiti na Xbox-u’ - na ovo posljednje Severina Kojić se nasmijala, iako je često tijekom razgovora koji smo vodili u petak popodne plakala i brisala suze s lica.

Prvog trenutka bila je zbunjena, nije znala što bi rekla, kako početi razgovor o sudskoj odluci kojom je u cijelosti roditeljska skrb nad njenim 7,5 godišnjim sinom, briga o njegovu zdravlju i obrazovanju povjerena dječakovu ocu Milanu Popoviću, srbijanskom tajkunu s boravištem na zagrebačkoj adresi. Istom sudskom odlukom i privremenom mjerom, kao što je poznato, dječak će živjeti s ocem u njegovoj novoj obitelji, na adresi koju sud nije odredio.

Nepravomoćnom sudskom odlukom Severini je određeno da će sina viđati svaki utorak i četvrtak između 15 i 20 sati, s time da će ga već u 20 sati morati vraćati na adresu stanovanja svaki drugi vikend u mjesecu, a ovo je ujedno i prvi vikend koji je dječak prema sudskoj odluci do danas proveo kod majke, tijekom polovice zimskih, proljetnih i ljetnih praznika te tijekom svakog drugog državnog praznika i vjerskog blagdana koji su neradni dani u Hrvatskoj, osim onih koji su obuhvaćeni školskim praznicima. Osim toga, Severina će za uzdržavanje djeteta Milanu Popoviću, kojeg nazivaju i ‘kraljem bakra’, mjesečno morati plaćati 1248 kuna svakog 15-og u mjesecu na njegov tekući račun za uzdržavanje djeteta i platiti 2900 kuna sudskih troškova. Severina se ne libi reći da je zatečena, zaprepaštena sudskom odlukom. O puno detalja iz presude koja je napisana na gotovo trideset stranica zbog postupka koji je tajan ne smije govoriti.

- Sutkinja nije prihvatila nijedan dokazni prijedlog koji su predlagali moji odvjetnici, pa ni kad je posebna skrbnica i sama priznala u svom iskazu da nije vidjela dijete dvije godine, ali je uvažila njezine preporuke. A ona je inače bila zatvorila odvjetnički ured i sama se ponudila Centru za socijalnu skrb Maksimir da radi na tom slučaju - kaže Severina Kojić.

Situacija u kojoj se našla još je ‘drma’, emocije su još dosta jake, ali zajedno sa svojim pravnim timom ne misli odustati od pravne borbe da promijeni po njoj ovu nepravednu odluku.

Hanza Media

Severina Kojić ekskluzivno za Nedjeljni Jutarnji govori dan nakon šokantne odluke suda kojom je roditeljska skrb nad njenim 7,5-godišnjim sinom, briga o njegovu zdravlju i obrazovanju u cijelosti povjerena dječakovu ocu Milanu Popoviću. Intervju u cijelosti pročitajte u Jutarnjem listu u nedjelju 1. prosinca.

Ove nedjelje donosimo i ove teme:

Tko je Nusret Seferović, kralj Roma, osumnjičen da je vodio bandu krivotvoritelja

Proveli smo 72 sata posljednjih priprema za Advent s pionirom street fooda u Hrvatskoj

Kako se stvaraju budući četveronožni heroji

Jelena Veljača o roditeljstvu: Figura oca je sveta, ključna i trebamo je osnaživati. Ali borba za ravnopravno roditeljstvo počinje rođenjem djeteta, ne razvodom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:49