NAKON SAPUNAROVOG PRIZNANJA

EKSKLUZIVNO: UHIĆEN ZDRAVKO LIVAKOVIĆ Priveli najbližeg suradnika Kalmete!

U jutarnjim satima policija je u Zagrebu privela Zdravka Livakovića, bivšeg državnog tajnika za infrastrukturu u Ministarstvu prometa, potvrđeno je za Jutarnji list iz izvora bliskog istražiteljima.

Nakon ispitivanja u Zagrebu, Livakovića je policija dovela u u stan u zadarskim Arbanasima kako bi se uz njegovu i prisutnost njegova odvjetnika obavila pretraga stana.

EKSKLUZIVNO Sapunarov iskaz USKOK-u: 'Novac sam na ruke davao Kalmetinim tajnicima'

Kako je pisao Jutarnji list, bivši član Uprave za financije HAC-a Josip Sapunar navodno je priznao da je posredovao u izvlačenju tri milijuna eura iz HAC-a, koje je prenosio bivšim državnim tajnicima u Ministarstvu prometa. Sapunar je spomenuo tadašnjeg državnog tajnika Zdravka Livakovića, te pomoćnika ministra Božidara Kalmete, Milivoja Mikulića. Mikulić je od 2004. do 2006. bio član Uprave HAC-a, da bi ga 2006. nakon što je smijenjen, bio imenovan Kalmetinim pomoćnikom.

Sapunar navodno samoga Kalmetu nije direktno teretio, no objasnio je da mu je stavljeno do znanja da Livaković, tadašnja Kalmetina desna ruka novac proslijeđuje na višu instancu, a Sapunar nije niti malo sumnjao da je riječ o ministru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:53