U KAMIONU PRONAĐENE ŽENSKE VLASI. JESU LI ANTONIJINE?

EKSKLUZIVNO Vozač ovog kamiona je u bijegu? U BiH je osumnjičen za silovanje

Vozač plavog tegljača sa sivo-smeđom ceradom, kojega je sinoć policija pratila, zaustavila na naplatnoj postaji Sv. Rok autoceste A1, a potom i privela pušten je jutros na slobodu. No, kamion je, kako doznajemo, vozio drugi vozač!
 Jure Mišković/CROPIX

NOVO >>>>>> 20:45 - Vidjela sam ga posljednji put u ponedjeljak, išli su u Zadar neki krov za kuću naručivati. Nakon toga ga nisam vidjela - izjavila je za Dnevnik.hr vozačeva susjeda Marta Paravinja. Na njemu, kažu, nikada nisu primijećivali čudno ponašanje. Otac je dvoje djece, živi na relaciji Srbija - Zagreb - Bilišane. - Dođe ovdje, uvijek me zovne, pita što ima i tako.

19:32 HTV je u Dnevniku objavio kako su u kamionu tijekom forenzičke pretrage pronađene ženske vlasi. Vještačenjem će se utvrditi pripadaju li nestaloj Antoniji Bilić. Rezultati bi trebali biti poznati večeras ili rano ujutro. Reporter HTV-a javio je i kako je 43-godišnji vozač kamiona za kojim se traga osumnjičen za silovanje u Bosni i Hercegovini. Njegova obitelj živi u Srbiji.

Dnevnik.hr pak neslužbeno doznaje da je u Srbiji već osuđivan zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Kako je Jutarnji danas prvi objavio, ni vlasnik kompanije ni policija u ovom trenutku ne mogu doći do vozača koji je vozio sporni kamion. Ne odaziva se na pozive ni na kućni broj, ni na osobni mobitel pa se za njime traga.

HTV navodi da je ponovo pokrenuta potraga oko Čikolskog mosta, koja će trajati čitavu noć, a za sutra je najavljena velika potraga oko Bilišana Donjih, blizu Obrovca.

Antonija Bilić je 7. lipnja ujutro na mostu preko Čikole u Drnišu stopirala i ušla u kamion. Od tada joj se izgubio svaki trag. Dosad je ispitano više od 400 osoba.

Na slici: Prvi susjedi vozača Marta i Boško (Foto: Andrija Lučić/CROPIX)

17:50 - Policija je kamion koji su cijeli dan češljali forenzički stručnjaci prebacila u Gospić.

16:15 - Policijski službenici u potrazi za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić danas su pretražili dvije kuće na obrovačkom području, potvrdila je glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor.

Nije željela reći čije su kuće pretražene, kao niti jesu li u njima pronađeni ikakvi dokazi. - Kuće su pretražene, jer su podaci koje je policija prikupila upozoravali kako bi se u njima mogli pronaći dokazi u svezi nestale Antonije - rekla je. Dodala je kako još traje očevid na kamionu.

14:30 - Zadarska policija potvrdila je Slobodnoj Dalmaciji kako je na širem području Obrovca u tijeku pretraga jedne kuće koja se dovodi u vezu s nestankom Antonije Bilić. 24sata navode kako je riječ o kući u Bilišanima kod Obrovca koja pripada stricu 43-godišnjeg vozača kamiona kojeg sumnjiče da je povezan s nestankom Antonije Bilić (17)

11:44 - Doznajemo kako je kamion koji pregledavaju forenzičari bio u blizini u vrijeme zadnje potvrde o signalu Antonijina mobitela (na odmorištu Modruš, kilometar nakon izlaska iz tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba), te kako ga je vozio drugi vozač do kojeg ni vlasnik kompanije ni policija u ovom trenutku ne mogu doći.

Kamion je u vrijeme kad je Antonija stopirala na Čikolskom mostu bio također u blizini, tako da se i ruta kamiona i vrijeme poklapaju s mjestom i vremenom nestanka mlade Drnišanke.

Forenzičari pregledavaju kamion i traže Antonijine tragove te mobitel koji je okvirno lociran i po svemu sudeći nije bačen u vodu nego se baterija odvojila od stanice pa je veća vjerojatnost da ga mogu naći.

Kako forenzička obrada kamiona još nije završila, policija vozača još nije proglasila osumnjičenikom i još se uvijek ne može ustvrditi da je u bijegu. No, doznajemo kako se ne odaziva na pozive ni na kućni broj, ni na osobni mobitel pa se za njime traga.

ŠIBENIK, SV.ROK - Vozač plavog tegljača sa sivo-smeđom ceradom, kojega je sinoć pratila, zaustavila na naplatnoj postaju Sv. Rok autoceste A1, a potom i privela lička policija zbog moguće povezanosti s nestankom Drnišanke Antonije Bilić(17), nakon ispitivanja u PU šibensko-kninskoj pušten je jutros na slobodu, potvrđeno nam je iz policijskih izvora.

Neslužbeno doznajemo da šezdesetgodišnjak s područja Karlovca uopće ne odgovara licu s fotorobota, te ima čvrst alibi koji je potvrđen i poligrafskim testiranjem.

Uhićeni, pa pušteni Karlovčanin je tako postao samo jedan od 400 potencijalnih ispitanih osumnjičenika za nestanak djevojke za kojom se traga već 16. dan.

Za razliku od njega, njegov kamion još se nalazi u obradi, te ga pregledavaju forenzičari Centra za kriminalistička istraživanja Ivan Vučetić iz Zagreba tražeći dokaze da je u njemu bila nestala djevojka.

Kamion se nalazi na izlazi Sv Rok, ograđen je policijskim trakama, osiguravaju ga policajci PU ličko-senjske, a pregledava osam istražitelja u bijelim kombinezonima.

Podsjetimo, Antonija je nestala nakon što je 7.lipnja u dopodnevnim satima ušla u kamion bijele kabine i plave cerade koji je, po pričanju svjedoka, vozio muškarac crne zalizane kose star oko 35 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:46