SUTRA U NEDJELJNOM JUTARNJEM

EKSKLUZIVNO: ZDRAVKO MAMIĆ IZ MEĐUGORJA 'Prijeti mi jedan dio hrvatskog podzemlja, SOA i MUP točno znaju o kome se radi, ali ništa ne poduzimaju

 

- Prijeti mi jedan dio hrvatskog podzemlja koji želi preuzeti nogomet i prijete mi suspektne grupacije, paravojne i parapolicijske, koje se pojavljuju u ovakvim situacijama i koje žele iskoristiti moju situaciju. Bilo da me žele reketariti, bilo da me pokušaju oteti i ucjenjivati moju obitelj za otkupnu cijenu ili bi me, u suradnji s dijelovima državnog represivnog aparata, rado vidjeli u pritvoru. O tome imam direktne informacije i o tome informacije imaju i hrvatske službe koje znaju o kome se točno radi, imenom i prezimenom.

Izjavio je to u velikom ekskluzivnom intervjuu za Nedjeljni Jutarnji savjetnik Dinama, lice s tjeralice i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić.

Medjugorje, 260718. 
Zdravko Mamic, nakon nepravomocne presude u RH pobjegao je u Medjugorje. 
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

U velikoj ispovijesti iz Međugorja reporterima Nedjeljnog Jutarnjeg Gojku Drljači i Tomislavu Mamiću otvoreno progovara o ucjenama i prijetnjama koje dovodi u vezu i s nedavnim pokušajem atentata na njega, a pritom tvrdi da iako SOA i MUP točno znaju tko mu prijeti, ne poduzimaju po tom pitanju ništa.

Mamić govori i o izborniku Zlatku Daliću i uspjesima nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te svojoj ulozi u njezinom stvaranju. Detaljno progovara i o procesu u kojem je Dalić postavljen za novog izbornika, a otkriva i da ga reprezentativci više ni ne pozdravljaju.

- Ja sam im bio baka, deda, doktor, psiholog, mama, tata, čistačica, sve sam bio. Sve što moraš raditi za malodobnu djecu koja nisu uz roditelje. Od pronalaska automobila, mijenjanja guma... bio sam im više od njihovih roditelja. Meni dnevno prilazi sto ljudi koji su ogorčeni jer nitko nije spomenuo moje ime, kaže Mamić.

Medjugorje, 260718. 
Zdravko Mamic, nakon nepravomocne presude u RH pobjegao je u Medjugorje. 
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

U ekskluzivnom razgovoru za Nedjeljni Jutarnji govori i o privatizaciji Dinama, ali i životu u BiH, otkrio je i tko mu financira život u Međugorju...

Cijeli ekskluzivni razgovor sa Zdravkom Mamićem na šest stranica pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:41