MINISTRICA NAJAVILA

EKSPERIMENTALNI UDŽBENICI STIGLI U 50 POSTO ŠKOLA 'Sigurna sam da ćemo do kraja tjedna dobiti i preosatale udžbenike'

Blaženka Divjak
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da su eksperimentalni udžbenici već sada na stolovima u otprilike 50 posto svih škola, čime su okončani pregovori s nakladnicima.

"Sigurna sam da ćemo do kraja idućeg tjedna dobiti i preostale udžbenike i u tom smislu završavamo sve ove naše dogovore s nakladnicima, ne samo na obostrano zadovoljstvo Ministarstva i nakladnika, nego prije svega na zadovoljstvo učenika i učitelja", rekla je Divjak na otvorenju Osnovne škole i sportske dvorane Finida u Poreču.

Izvijestila je i kako su još na 673 škole u Hrvatskoj poslana dodatna sredstava za opremu informatičkih učionica. "Za 218 škola potrošeno je deset i pol milijuna kuna prije devet, deset mjeseci, a sada smo još poslali 26 milijuna kuna u sve osnovne škole u Hrvatskoj, njih 673, tako da sve škole budu jednako opremljene za informatiku. To je izvrsna vijest", napomenula je.

Divjak kaže i kako je za Školu za život, program za 74 škole koje imaju eksperimentalni program pred uvođenje kurikularne reforme iduće školske godine, osigurano sve što bilo potrebno, od edukacije nastavnika do opremanja škola.

"Za tablete i za sve one koji ulaze u eksperimentalni program sredstva su doznačena prije dva mjeseca, u nekim školama tableti su stigli, u drugima su sve narudžbe napravljene i stižu tijekom prvog dijela sljedećeg mjeseca", dodala je.

S novom školom sva porečka djeca imaju nastavu u jutarnjoj smjeni

Ministrica je u petak sudjelovala na svečanosti otvorenja Osnovne škole i sportske dvorane Finida u Poreču, koju će pohađati 600 učenika, a njezinim otvorenjem omogućeno je da sva porečka djeca imaju nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni.

Nova škola ima 20 učionica, osam razredne nastave i 12 predmetne nastave, specijaliziranih kabineta, čitaonice, učionice za produženi boravak, višenamjenske prostore, kuhinje i blagovaone. Sportska dvorana uz školu ima tri košarkaška terena, šest svlačionica i tri kabineta za nastavnike, te su na gornjem dijelu, na katu smještene tribine za 328 gledatelja.

Grad Poreč-Parenzo u potpunosti je financirao gradnju nove Osnovne škole i sportske dvorane Finida, a investicija je vrijedna oko 50 milijuna kuna.

Oko 1200 porečkih osnovnoškolaca od sada će pohađatati nastavu u ukupno tri osnovne škole - Osnovnoj školi Poreč, Osnovnoj školi Finida i Talijanskoj osnovnoj škola Bernardo Parentin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 04:12