SOLARNA ISPLATA

EKSPRESAN EPILOG PRIČE S TAJANSTVENIM NASA-inim UREĐAJEM Ribar iz Podgore: 'Da oće li mi platit?! Već su mi platili. S đavlom došlo, s đavlom otišlo!'

 
 Privatni album / Slobodna Dalmacija

S đavlom došlo, s đavlom otišlo. Bili su došli Amerikanci s brodom do nas, mi se tu vrtimo oko Mljeta, bliže kraju, i vratija sam im taj njihov uređaj.

Govori za Slobodnu Dalmaciju tako Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore, koji je, ni kriv ni dužan, zahvaljujući svom neobičnom ulovu postao prava medijska zvijezda.

Privatni album / Slobodna Dalmacija

Dakle, on je sinoć oko 18 sati, na moru između Mljeta i otočića Svetog Andrije, u mrežu uhvatio sto kilograma težak nepoznat uređaj. Ispričao nam je kako ga je, usprkos svojoj impresivnoj kilaži i pomoći još dvojice članova posade na brodu Marian II, jedva izvadio.

Drž-ne daj, u međuvremenu se ispostavilo kako je najvjerojatnije u pitanju vojni uređaj pristigao iz NASA-e, njihova centra u Americi, i da je u ribarskoj mreži završio zato što je ispao iz američkog vojnog oceanografskog broda USNS Bruce Heezen, koji plovi na istoj ruti kao i Bigavina koćarica.

Čim su Darkove slike pronađenog, vjerojatno mjernog uređaja preplavile internet, podgorskog su ribara kontaktirali iz Hrvatske obalne straže i poručili mu da Amerikancima vrati njihov uređaj.

Privatni album / Slobodna Dalmacija

Ali Darko je rekao "ni čut dok mu ne plate", jer mu je nanešena velika šteta, a još ga je, kako nam se potužio, naljutilo što su ga lagali da je Radio Dubrovnik objavio da lovi ribu na području zabrane izlova.

- Nema šanse da im vratim, ako mi ne plate štetu! Radije ću ga opet bacit u more. Pare na ruke ili ništa od uređaja! - bio je jasan Darko Kunac Bigava kad smo ga jutros nazvali.

Pa hoće li Vam platiti, pitali smo ga nakon primopredaje.

- Da 'oće li mi platit? Već su mi platili! Tražija sam 20 iljada kuna i toliko su mi dali. Već sam naručija materijal, puno mi je opreme uništeno. Reka sam vam, s đavlom došlo, s đavlom otišlo - komentira za Slobodnu Dalmaciju Darko Kunac Bigava, pa nastavlja:

- Ma i mislija sam ja da bi to šta smo uvatili u mrižu moglo ispast s tog američkog broda. Bija sam siguran 99,999 posto i ispalo je da sam u pravu. Taj se brod vrtija oko nas, a po uređaju se vidilo da nije bija dugo u moru. Po kadenama i sajlama se ništa još nije bilo uvatilo...

Nije ga puno ni briga čemu taj uređaj služi, njemu je najvažnije da je obeštećen.

Ulovili se u mreže još išta osim NASA-inih uređaja?

- A nađe se koji mol, trlja, grdobina... Bude uvik nešto-kaže nam stari morski vuk Darko Kunac Bigava.

Privatni album / Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:37