KAKO SE RADIO POSAO

Elitna prostitucija: Svodnik Kiprijanovski bio je okrutan prema curama. Uzeo bi im dokumente, nije davao novac...

I Bušljeta tvrdi da nema nikakve veze s prostitucijom te da nikada nije koristio usluge ‘cura’

ZAGREB - Ivan Bušljeta, suvlasnik kluba Papaya na Zrću, jučer je vrlo brzo završio svoje svjedočenje na zagrebačkom Općinskom sudu. I on je, kao i svjedok Zoran Štrbac dan ranije, rekao da nema veze s prostitucijom, niti je koristio usluge prostitutki.

Pozvali su ga tužitelji u slučaju protiv Marike Tomljanović Kiprijanovski kojoj se sudi zbog organiziranja prostitucije, jer je navodno za 300-500 eura nudila bodybildericu Alicu C. Braća Ivan i Nikola Bušljeta vlasnici su više ugostiteljskih objekata. Ivan je u Papayi, a Nikola je vlasnik kluba Piranha i restorana Lido na Jarunu.

Fitness kraljica

Osim Alice na popisu svjedoka tužiteljstva samo su Bušljeta i Štrbac, a period u kojem je okrivljena Marika “djelovala” je od travnja do lipnja ove godine. Navodno je riječ o samo par “poslova” koja je Marika organizirala, od kojih je jedan rođendanski tulum u jednom zagrebačkom klubu.

Okrivljena Marika koja se ranije pokrivala kosom, jučer je pokazala lice ulazeći u kombi koji će ju odvesti u Remetinec, sretna što ju je sud jučer pustio iz pritvora.

Marika (24) je kći 47-godišnjeg svodnika Marijana Kiprijanovskog, koji je tri puta osuđivan zbog prostitucije. Porijeklom Makedonac, živio je u Malinskoj na Krku, a sumnjiče ga da je organizirao prostituciju duž cijele obale, nudeći djevojke mušterijama za 600 do 800 kuna.

Okrutno je prema njima postupao, uzimao im dokumente i nije davao novac. Sudilo mu se dva puta, u Rijeci i u Splitu, a među djevojkama koje su se za njega prostituirale bilo je maloljetnica i stranih državljanki. U Splitu je osuđen na dvije i pol godine zatvora, u Rijeci na tri godine u jednom postupku, pa na dvije godine i četiri mjeseca u drugom.

Dosje svodnika

U postupku u Splitu 2006. s njim je bila optužena njegova kći Marika, tada maloljetna 16-godišnjakinja, koja je djevojke nagovarala da rade za njezina oca. I njezin tadašnji dečko Suad Keserović Suki bio je u tom lancu, kao i Maja Šimecki. Svi su osuđeni. Marika je poslana na šest mjeseci u odgojni zavod.

Na sljedeće, treće po redu ročište, u rujnu, Marika bi na zagrebački Općinski sud trebala doći sa slobode i tada bi mogla biti donesena presuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:11