NAŠA GENIJALKA

Ema Donev je uspjela! Prva je potvrđena finalistica globalnog natjecanja mladih znanstvenika

Napeta utrka između 14-godišnjakinje iz Ivanić Grada i Abela Dagnea iz Amerike završila je Eminim vodstvom u broju lajkova

Ema Donev

 Sandro Lendler

Stigli su službeni rezultati glasanja za ulazak u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge - Ema Donev, 14-godišnjakinja iz Ivanić Grada, prikupila je najviše lajkova i osigurala direktan plasman u finale!

Napeta utrka između naše Eme i Abela Dagnea iz Amerike završila je Eminim vodstvom u broju lajkova. Hrvatska je za Emu osigurala 156.100 ukupnih lajkova na Youtube i Facebook videima, dok je Abel skupio ukupno 151.900. Podrška iz Hrvatske pokazala se snažnijom od podrške koju je sjajni mladi znanstvenik Abel dobio iz Amerike i Etiopije, odakle potječe.

No natjecanje još nije gotovo. Ema je prvi potvrđeni finalist u TOP 5, dok će se ostalih 15 kandidata boriti za preostala četiri mjesta ocjenom stručnog žirija. Pobjednika odabire stručni žiri u kojemu sjedi 14 vrhunskih stručnjaka iz NASA-e, International Space Universityja, kao i Harvarda, Berkleyja te druga cijenjena imena svjetske znanosti.

Inače, natjecanje je sponzorirano od zaklada koje su osnovali suosnivač Googlea Sergey Brin, suosnivači Meta platformi (Facebook, Instagram, Whatsapp) Priscilla Chan i Mark Zuckerberg te velika imena zaslužna za ovo natjecanje, osnivači Yuri i Julia Milner te Anne Wojcicki. Cilj je proslaviti najbolji znanstveni rad i nadahnuti sljedeću generaciju znanstvenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 19:51