PORUKA MILANOVIĆU?

EMIL TEDESCHI SE NA CNBC-u OBRUŠIO NA HRVATSKE POLITIČARE 'Ako si izabran, ne mora značiti da si i sposoban'

 Screenshot

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi izjavio je u intervjuu za CNBC kako treba imati hrabrosti za provođenje reformi u Hrvatskoj te je tako između ostalog poslao poruku vladajućoj garnituri na čijem se čelu nalazi njegov dugogodišnji prijatelj Zoran Milanović.

- Ako si vlasnik kompanije, ne mora značiti da si i prava osoba za njeno vođenje, a to vrijedi i za političare. Ako si izabran, ne mora značiti da si sposoban za ulogu služenja javnom sektoru - rekao je Tedeschi te je dodao kako vidi potrebu za promjenama u Hrvatskoj.

- Treba izabrati prave ljude koji će s pravim timovima ostvariti zadane ciljeve. To već imamo u privatnom sektoru - rekao je Tedeschi novinarki CNBC-ja koja ga je pitala kako bi trebalo provesti reforme.

- Za takvo nešto treba imati hrabrosti, a druga bitna stvar je sposoban menadžment. Taj je pojam podcijenjen u Hrvatskoj, a pri tome ne mislim samo u javnom sektoru već i u privatnom. Sposobne menadžere treba postaviti da vode priču - dodao je predsjednik uprav Atlantic Grupe koju nije pogodila kriza jer prema njegovim riječima ne ovisi o domaćem tržištu na koje otpada samo 25 posto ukupnih prihoda.

- Recept za preživljavanje krize za kompanije je više izvoza i biti više međunarodno prisutan - rekao je Tedeschi za CNBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 23:34