IZAZVALI ZBRKU

EMSC objavio poruku korisnika kojeg su iznervirale reakcije na potres: ‘Došlo je do nesporazuma‘

Prenesen je status korisnika koji je na prvu sugerirao da ga iritira toliki broj komentara iz Hrvatske nakon svakog manjeg potresa
Poruka EMSC-a na Twitteru
 Emsc/Twitter

U utorak navečer u Zagrebu je zabilježeno još jedno slabo podrhtavanje.Kako je izvijestila Seizmološka služba, u 21 sat i 13 minuta seizmografi su zabilježili slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca.

- Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice, navodi se u kratkom priopćenju.

Europski mediteranski seizmološki centar također je zabilježio potres, a na njihovom Twitter profilu odmah se javio niz Zagrepčana koji su komentirali potres.

No, tada je neželjenu zbrku izazvala osoba koja u toj službi vodi društvene mreže. Naime, prenesen je status jednog korisnika koji je na prvu sugerirao da ga iritira toliki broj komentara iz Hrvatske nakon svakog manjeg potresa.

- People in #Croatia upset with all these small felt quakes Dokle vise???Taman za laku noć!!Ima li kraja?!?!!!!?!Čisto da nas podsjeti da je tu!....Su najiritantniji izrazi ikada i ispadate smjesno i jadno. Trese se i trest ce se jos dok je Zemlje! Bilo bi vrijeme da se naviknete!, stoji u poruci.

image
EMSC na Twitteru o zagrebačkim potresima
Emsc/twitter

U srijedu ujutro s Twitter profila EMSC-a stiglo je objašnjenje osobe koja je retvitala sporni status, uz ispriku zbog mogućeg nesporazuma.

- Došlo je do nesporazuma zbog kojeg se ispričavam. Objavio sam komentar korisnika koji je u engleskom prijevodu sugerirao da su ljudi u Zagrebu i dalje napeti i nervozni zbog potresa. No, očito je da originalna poruka nije imala isto značenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:46