ISTRAGA ZBOG REGISTRA

'Enes Felić je čist, na računalu ništa nije pronađeno'

Tvrdi to odvjetnik bivšeg zaposlenika karlovačkog Ureda za obranu. Njegov klijent još ne zna za što je osumnjičen
 Mario Pušić/CROPIX

KARLOVAC - Enes Felić je čist, apsolutno čist - rekao je njegov odvjetnik Zvonko Žaja danas nešto poslije podneva po izlasku iz PU karlovačke gdje je bio u pratnji svojeg klijenta Felića koji je došao po svoju opremu izuzetu mu prošlog tjedna u pretresu stana.

- Na računalu, CD-ima, USB-ima i ostaloj opremi ništa nije pronađeno. Što se tiče njegove opreme na poslu mogu reći da sva računala i u drugim uredima imaju iste programe, primjerice u Dugoj Resi i Ogulinu, u koje se može ući bez lozinke - rekao je odvjetnik Zvonko Žaja, dodajući kako ne zna što će se dalje događati jer njegov klijent ni za što nije osumnjičen.

Osvrnuo se na neke medijske napise po kojime je Feliću pozlilo tijekom ispitivanja kada je doznao da su na računalima dvojice Karlovčana pronađeni zapisi o braniteljima identični onima objavljenima na internetu, govoreći da su to neistine ustvrdivši da mu je pozlilo pet minuta prije kraja ispitivanja, odnosno pisanja zapisnika.

Karlovcem se proširila priča da je izgubljeni CD pronađen u Karlovcu, i to kod jedne ženske osobe, no nitko tu informaciju nije želio potvrditi. Isto tako priča se i da se istraga oko registra iz Karlovca „seli“ u jedan drugi grad, kao i da je na poligrafu „pao“ jedan od četvero ispitivanih Karlovčana oko objave Registra, Martin Barić, šef Centra 112.

Sve te informacije glasnogovornik Ravnateljstva policije nazvao je špekulacijama rekavši da je istraga još uvijek usmjerena na Karlovac i na četiri osobe iz toga grada. Osim Felića i Barića, radi se o Dijani Marković i Davoru Stšćaku.

Felićev odvjetnik Žaja pohvalio je rad karlovačke policije, no prigovorio je postupanju vojnih policajaca. Hoće li nakon svega Enes Felić podnijeti tužbu, njegov odvjetnik nije želio podijeliti s novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:53