SVE VIŠE TESTIRANJA

Epidemiolog Bernard Kaić: ‘Obiteljskim liječnicima treba pomoć za brzo testiranje‘

Iako dio liječnika još uvijek nije spreman za antigensko testiranje pacijenata, drugi dio obiteljskih liječnika već obavlja testiranje

Bernard Kaić 

 Zeljko Puhovski/Cropix

Od sutra će veći dio liječnika primarne zdravstvene zaštite početi testirati svoje pacijente brzim antigenskim testovima. Neki još nisu spremni, a drugi testiranja već obavljaju, prenosi HRT.

Ministarstvo zdravstva prošli je tjedan poslalo dopis liječnicima o tome kako da se organiziraju i koja je njihova uloga. Iako dio njih još nije spreman, drugi dio već obavlja testiranje.

"Mislim da domovi zdravlja i Ministarstvo trebaju pomoći liječnicima u organizaciji, i to na način da odvoje vrijeme za ljude koji imaju simptome i trebaju se testirati i one koji simptome nemaju. I u odnosu na sve ostale pacijente koji ne trebaju test. To je veliki organizacijski zahvat i to nijedan liječnik obiteljske medicine ne može sam" rekao je epidemiolog Bernard Kaić za HRT.

"Mi ćemo to odraditi kao što smo sve dosad odradili - i cijepljenje i oboljele od covida, kronične bolesti. Umorni smo i nismo sretni s tim novim opterećenjem. Ali sve ćemo to odraditi, organizirat ćemo se i taj posao će biti obavljen, rekao je prof. Hrvoje Tiljak, specijalist opće medicine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2023 23:18