PREPISAO DIPLOMSKI

EPILOG AFERE KOJU JE OTKRIO JUTARNJI Poništena diploma drugom čovjeku HDZ-a Brkiću!

Jutarnji list je 2012. otkrio da je glavni tajnik HDZ-a prepisao diplomski rad od početka do kraja
 Goran Mehkek/CROPIX

U Narodnim novinama, tiskanom i internetskom izdanju objavljena je odluka o ukidanju diplome Visoke policijske škole od 10. lipnja 2011. Milijana Brkića, drugog čovjeka HDZ-a, ali i još desetak osoba.

"Brkić, Milijan, diploma br. 511-01-121-11-444-15 izdana 10. VI. 2011. od Visoke policijske škole u Zagrebu", navode Narodne novine u svom malom oglasniku o poništenim dokumentima.

Uz diplomu Milijana Brkića poništeno je još deset diploma Viskoe policijske škole - od Gorana Bočine, Zorana Đakovca, Krunoslava Kokića, Egona Lulića, Roberta Ljutića, Marka Matića, Marija Norca-Keve, Stipe Poljaka, Karmele Prše i Nikole Vukasa.

Epilog je to afere koju je krajem 2012. otkrio Jutarnji list, objavivši da je glavni tajnik HDZ-a prepisao diplomski rad od početka do kraja.

Plagiranje je otkrila interna revizija MUP-a na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Brkić je 2010. napisao rad “Organizacijske razine MUP-a Republike Hrvatske”, za koji je revizijom utvrđeno da je identičan radu polaznika Stanka Tomića iz 2009. godine.

EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST 'Milijan Brkić i 16 MUP-ovaca prepisali su moj diplomski rad'

Jedan od najbližih suradnika Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a, morat će pisati novi dilomski rad i braniti ga ako želi zadržati stručnu spremu.

Također, ovih dana se na Facebooku s Brkićem obračunao ministar obrazovanja Željko Jovanović.

OTKRIVAMO, NA LISTI SRAMA 26 POLICAJACA Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić Vaso prepisao diplomski od početka do kraja!

- Ako je točno da će ovih dana i službeno biti objavljeno da je njegov rad plagijat i falsifikat očekujem da u državni proračun vrati i sve novce koje je nezakonito primao obzirom da nije imao stručnu spremu potrebnu za dužnost ravnatelja policije!, ljutito je napisao Jovanović.

Podsjetimo, kada je isplivala afera plagijat, šef HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da ima apsolutno povjerenje u glavnog tajnika HDZ-a.

- Sadržaj tube u kojoj on drži diplomu mene apsolutno ne zanima, rekao je tada.

- To je još jedan režimski stampedo na HDZ. Što znači diplomski rad, diplomski rad je kompiliranje i kompilacija, nije znanstveni rad. To nije doktorat, razumijete?, žestoko je brani Karamarko Brkića. Više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:40