BRUTALNO PREMLAĆIVANJE

EPILOG VELIKOG SKANDALA Policajac koji je razvalio čeljust lopovu dobio otkaz

 Danijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Karlovački policajac Kristijan Maglić, koji je u užujku 2010. godine brutalno pretukao karlovačkog lopova Alena Ajkića nanijevši mu teške tjelesne ozljede dobio je otkaz, potvrdila nam je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard.

Kazala je da je Magliću prestala služba po sili zakona. Presuda kojom ga je sutkinja Općinskog suda u Karlovcu Elma Kaleb-Mamić osudila na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine dana s rokom kušnje od tri godine, postala je pravomoćna, pa je, sukladno Zakonu o policiji prije desetak dana morao dobiti otkaz s obzirom da je kao policajac pravomoćno osuđen za kazneno djelo koje se progodni po službenoj dužnosti.

Podsjetimo, incident se dogodio kod benzinske postaje Tifon u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarča, policajac nije bio na dužnosti, a Ajkić, inače poznati karlovački lopov i prijestupnik, s njime se znao otprije.

Nakon svađe policajac ga je istukao, kako je to opisano u optužnici, snažno ga je šakom udario u predio glave pri čemu je Ajkić zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka.

Nakon svega su policajčeve kolege sve htjele zataškati, zbog čega se u prvom policijskom priopćenju o događaju tvrdilo da se Ajkić ozlijedio nakon pada na sanduk, zbog čega je i nekoliko djelatnika PU karlovačke bilo suspendirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 14:19