REAKCIJA MINISTRA

Erlić: ‘Raspisali smo natječaje, ali niti jedan za infrastrukturne projekte‘

Dodao je kako smo po potrošnji novca iz prve omotnice deveti od 27 zemalja po isplatama i da će biti utrošen sav novac

Šime Erlić

 Jure Miskovic/CROPIX

Ministar regionalnog razvoja Šime Erlić u srijedu je izvijestio kako je Hrvatska, suprotno tvrdnjama iz Bruxellesa, raspisala 15 natječaja za novo programsko razdoblje, no priznao je kako ipak još uvijek nije raspisan niti jedan natječaj za infrastrukturne projekte koji čine čak 75 posto ukupnih sredstava.

Riječ je o fondovima Konkurentnost i kohezija te Integrirani teritorijalni program, koji su vrijedni čak 6,8 od ukupno 9 milijardi eura predviđenih sredstava za razdoblje od 2021. do 2027. godine, a iz kojih su u prethodnom razdoblju bili financirani projekti kao što je Pelješki most.

Nažalost, ministar Erlić nije pojasnio iz kojeg razloga ovi natječaji još nisu raspisani kao niti zašto je Hrvatska jedina članica koja još nije raspisala niti jedan poziv iz ova dva fonda.

"Raspisali smo natječaje, ali niti jedan koji se odnosi na kohezijske fondove. Započeli smo sve aktivnosti vezane za potrošnju novca iz nove financijske omotnice", rekao je Erlić.

Dodao je također kako smo po potrošnji novca iz prve omotnice deveti od 27 zemalja po isplatama i da će biti utrošen sav novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 01:46