POLICIJA NA TERENU

ESKALACIJA NAPETOSTI IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE Srpski mediji tvrde da su naoružani Albanci upali u selo na jugu Srbije, čula se i pucnjava

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Skupina naoružanih Albanaca upala je rano jutros u selo Rastelica kod Kuršumlije i jednome od mještana ukrala traktor, javlja srpska TV Prva, a prenosi Blic.

Kuršumlija je naselje i središte istoimene općine u južnom dijelu Republike Srbije.

Kako javlja ova televizija prilikom upada čula se i pucnjava, a u selu se, navodno, trenutno nalaze jake policijske snage.

Rastelica nije bila jedina meta napada, naoružani Albanci upali su u još jedno selo, javlja ova televizija. Službenih informacija od MUP-a o ovom incidentu još nema.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas nakon razgovora s političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije da Priština nastavlja sa ozbiljnim i opasnim provokacijama, koje dramatično ugrožavaju opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Situacija u kojoj se danas nalazi Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji izuzetno je teška, istaknuo je, zbog stvari koje su se dogodile u poslednjih 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:05