PRIJAVIO IH HDZ-ovac?

ESKALIRAO POLITIČKI RAT U ZAPREŠIĆU Dio oporbe koja traži referendum o ukidanju naplate parkinga završio na policiji zbog objave u Facebook grupi!

Vijećnici pozvani na razgovor vode Facebook grupu 'Protiv naplate parkiranja u Zaprešiću'. Naplatu je htio uvesti gradonačelnik Željko Turk
 Goran Mehkek / CROPIX

Oporba u Zaprešiću uspjela je prikupiti potrebne potpise za referendum o ukidanju naplate parkinga u tom gradu.

Prikupili su 5041 potpis, a bilo ih je potrebno 4442, te su ih u ponedjeljak predali u gradsku upravu. Liste s potpisima trebale bi biti proslijeđene u Ministarstvo uprave, nakon čega bi trebao biti poznat i datum održavanja referenduma.

Prijavitelji

Zanimljivo je da su članovi oporbe - Vjeran Skurjeni iz Živog zida, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora za lokalni referendum, njegova stranačka kolegica i vijećnica u Gradskom vijeću Goranka Dorotić, potom vijećnica Barbara Knežević iz Projekta Domovina, te aktivist Alen Talić, također iz Projekta Domovina, u ponedjeljak ujutro, na dan predavanja potpisa, pozvani na obavijesni razgovor u policiju.

Na policiji su završili jer ih je nekoliko osoba prijavilo, odnosno navelo kao odgovorne osobe za Facebook grupu “Protiv naplate parkiranja u Zaprešiću - lokalni referendum”. Podnositelji prijave navodno su naveli da se zbog komentara i objava u toj FB grupi, čiji su oni administratori, ne osjećaju sigurno te ih doživljavaju kao prijetnje. Zbog policijskih izvida koji su u tijeku, spomenuti članovi nisu smjeli govoriti o slučaju.

Ipak, neslužbeno doznajemo, da su prijave stigle od Željka Majcena, direktora komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o., a policiji su se požalili i neki članovi njegove obitelji, supruga Vesna, te sin Marko, ali i bivša HDZ-ova vijećnica, a sada nezavisna Ljiljana Popovački Račić.

Sporne objave

O čemu je točno riječ, utvrdit će policija, no nema sumnje da se Majcenu ne sviđaju neke informacije koje se objavljuju u toj grupi. Posljednja od njih koju je objavila vijećnica Živog zida Goranka Dorotić glasi kako je “nevjesta Željka Majcena zaposlena kao interni revizor u Komunalnom poduzeću Zaprešić u kojoj je njen svekar generalni direktor”.

Željko Majcen, inače, nedavno je privukao pažnju javnosti kada je htio nabavti novi službeni automobil vrijedan 340 tisuća kuna. No, kada je priča završila u medijima, Majcen je odustao od te nabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:48