OŠTRA RETORIKA

EU ZASTUPNICA RUŽA TOMAŠIĆ U STRASBOURGU 'Ima četnika u Hrvatskoj, kako onda ne u Srbiji. Moraju se odreći toga'

Europska je zastupnica iznijela niz kritika na račun Srbije
Zagreb, 300613.Veceras se na Trgu bana Josipa Jelacica odrzava sredisnja proslava povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.U vecernjim satima, gradjani i turisti poceli su se okupljati iscekujuci proslavu.Na fotografiji: Ruza Tomasic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnica Hrvatske stranke prava Ante Starčević u Europskom parlamentu Ruža Tomašić za RTL je dala izjavu u kojoj se žestoko obrušila na Srbiju.

'Srbija se treba odreći četništva jer mi znamo da četnici hoće Veliku Srbiju. Znači, pretenzija je još uvijek na hrvatski teritorij. Znamo da je predsjednik Srbije četnički vojvoda i da se nije odrekao toga tako da Srbija još uvijek ima retoriku koje bi se trebala ipak odreći', rekla je Tomašić.

Ona tvrdi da četnika ima i u Hrvatskoj i zaključuje da je naravno da ih onda ima i u Srbiji. 'Želim reći da u Srbiji još uvijek ima četničke retorike, dakle da je Srbija Virovitica, Karlovac, Karlobag. Ima četnika u Hrvatskoj, kako onda ne u Srbiji. Moraju se konačno odreći toga, moraju shvatiti gdje su granice Srbije, gdje je Srbija i gdje će biti Srbija i krenuti prema boljitku srpskog naroda u Srbiji', kazala je Tomašić za RTL .

Europska zastupnica smatra i da Srbija Hrvatskoj nameće krivnju za Domovinski rat.

'Nameću nam da smo svi isti, svi smo odgovorni, nema kajanja nikakvog, nema isprike nikakve, nema odavanja gdje su tijela nestalih, nema govora o povratu pokradenog i opljačkanog blaga iz Hrvatske i puno toga još. Uopće se o tome ne govori, oni o tome ne žele govoriti, nego žele da zaborave i da idemo dalje ravnopravno', rekla je još Ruža Tomašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 12:04