UOČI SRAZA S BRAZILOM

Euforični hrvatski navijači pune charter letove za Katar: Karta je koštala 13.500 kuna i - rasprodano je!

Jedan charter let Croatian Airlinesa, na kojem će biti 130 osoba, za koji je ulaznica koštala 13.500 kuna, već je rasprodan

Ilustrativna fotografija

 Tonci Plazibat/CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija treći se put u svojoj povijesti plasirala u četvrtfinale svjetskog prvenstva. Prolaz nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Japana podsjetio je na trnovit put do finala u Rusiji prije četiri godine i radosti koja je prožela Hrvatsku. Sad su navijači opet euforični. Počeli su uključivati stranice FIFA-e, tražeći način kako bi kupili kartu za četvrtfinalni sraz s Brazilom i nazivati putničke agencije u nadi da će biti charter letova. I bit će ih - iz Hrvatske su zasad organizirana tri chartera koja će prepuni hrvatskih navijača poletjeti za Dohu, a jedan, za koji je karta koštala 13.500 kuna, već je rasprodan.

- Let je to Croatian Airlinesa na kojem će biti 130 osoba i polazak je u petak. U Dohu ćemo doći prije utakmice, a povratak je odmah nakon nje - opisuju nam iz Ban Toursa, putničke agencije koja organizira dva chartera za utakmicu protiv Brazila. Dosad ih, navode, nisu organizirali, nego su zainteresiranima nudili šestodnevni aranžman u Kataru za grupnu fazu. Interes Hrvata za put u 3800 kilometara udaljenu arapsku državu porastao je nakon trijumfa protiv Japanaca. Svjedoči tome i ekspresna rasprodaja prvog leta.

- Interes je jako velik, veći problem od rezervacije mjesta na letu je kupnja ulaznica, jer se do njih dolazi preko FIFA-e - tumače iz putničke agencije.

Osim što je prolazak reprezentacije u četvrtfinale obradovao hrvatske navijače, posebno je dobro došao putničkim agencijama koje tijekom prvenstva nisu organizirale charter letove. Za grupne faze prema Kataru se otisnuo tek jedan zbog udaljenosti i drukčijeg termina odigravanja natjecanja. Kako je prije svjetskog prvenstva prognozirao predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain, više pobjeda Hrvatske značit će i više charter letova.

- Da, situacija je sad bolja nakon obeshrabrujućeg početka. Neki navijači su i prije utakmice u ponedjeljak računali da ćemo proći i kupili karte za četvrtfinale. Interes je svakako velik, čak postoje i naznake da bi Qatar Airlines mogao organizirati let - otkriva Fain.

Treći charter za sraz protiv Brazila onaj je agencije Palma Travel. Prvi je to njihov let za Katar, dok su ih u Rusiji organizirali za svaku utakmicu. U zrakoplovu, koji će poletjeti u petak, bit će 150 putnika, a karta je 11.500 kuna. Povratak je isto nakon utakmice jer, kažu iz agencije, teško je pronaći slobodan hotel u Dohi gdje noćenja koštaju 400 i 500 eura.

- Ljudi zovu, pišu. Ovoliko interesa ni izbliza nije bilo tijekom grupne faze - napominju u Palma Travelu koji su tijekom ovog svjetskog prvenstva organizirali putovanja za grupe u redovnim linijama Qatar Airlinesa, u koje su bili uključeni i paketi sa smještajem.

Do petka i okršaja protiv reprezentacije Brazila, peterostrukog svjetskog prvaka, zbog velikog interesa moguća je i organizacija novih chartera. Utakmica se igra na stadionu Education city u Al Rayyanu s početkom u 16 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:46