‘ZAVIČAJU, TEBI‘

Europa Primorsko-goranskoj županiji platila spot za službenu pjesmu, ovo morate vidjeti

Vrijednost projekta ‘Putovima Frankopana‘ je 61 milijun kuna, od čega je 47,3 milijuna nepovratnog novca iz strukturnih fondova EU
Spot za pjesmu ”Zavičaju, tebi”
 Screenshot: Youtube

Videospot za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije "Zavičaju, tebi", snimljen u sklopu EU projekta te županije "Putovima Frankopana", predstavljen je u srijedu na Trsatskoj gradini u Rijeci.

Videospot je sniman na osam mjesta Kulturno-turističke rute "Putovima Frankopana", kaštelima Driveniku, Ledenicama, Krku, Staroj Sušici, Severinu na Kupi i Novoj Kraljevici te manastiru Gomirju i franjevačkom samostanu Košljunu kod Punta.

Svečanu pjesmu županije, u novom aranžmanu Elvisa Stanića, izvodi Mia Negovetić, koja u videospotu utjelovljuje Anu Katarinu Frankopan. Uz nju, u spotu se pojavljuje student glume Petar Baljak u liku Petra Zrinskog te osamdesetak statista. Redatelj spota je Artem Dushkin, Rus koji sedam godina živi u toj županiji, a direktor fotografije je Mateo Juričić. Mina Negovetić u videospotu nosi kreacije Jurja Zigmana inspirirane baštinom Frankopana.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je da se u sklopu projekta "Putovima Frankopana" revitalizira baština velikaške obitelji Frankopana na području županije, i to 17 kaštela i tri sakralna objekta, koji su uključeni u kulturno-turistički rutu. Namjera je osam kaštela urediti kao interpretacijske centre. "Nije smisao samo sanacija i uređenje zidina i ostataka građevina, nego udahnuti im priču koja predstavlja bogatstvo ovog kraja", rekao je župan Komadina.

Vrijednost projekta je 61 milijun kuna, od čega je 47,3 milijuna nepovratnog novca iz strukturnih fondova Europske unije.

Voditeljica snimanja videospota Rajna Miloš iz Primorsko-goranske županije rekla je kako se prvotno planiralo da središnji događaj projekta "Putovima Frankopana" bude glazbeno-scenski program tijekom ljeta u kaštelu Driveniku, no zbog pandemije covida-19 od toga se odustalo, a događaji su uglavnom preneseni na virtualnu razinu. Odlučeno je da se projekt "Putovima Frankopana" dodatno obogati snimanjem spota koji bi prikazao ljepote i baštinu županije, rekla je Miloš.

Svečana pjesma Primorsko-goranske županije "Zavičaju, tebi" odabrana je javnim natječajem prije deset godina, a autor teksta i glazbe je Ante Pecotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:53