LOKALNI IZBORI

Eurozastupnik Tonino Picula pozvao Riječane da glasaju za Marka Filipovića

‘Uspješno povlačenje i korištenje europskoga novca nije došlo preko noći, nego kao rezultat višegodišnjeg odgovornog upravljanja‘
Tonino Picula
 Bruno Konjevic/Cropix

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula pozvao je u petak u Rijeci birače da glasaju u drugom izbornom krugu gradonačelničkih izbora za Marka Filipovića (SDP) kako bi se, rekao je, nastavila dobra priča o Rijeci kao prijestolnici korištenja europskih sredstava.

Picula je ocijenio da EU "trpi određene krize i ne funkcionira kako očekuju građani", te mora nužno pronaći odgovore kako će dalje funkcionirati. Ustvrdio da je sad važnije nego ikada koristiti novce iz europskih fondova jer europske institucije nisu nikad stavile toliko novca na raspolaganje.

"Taj novac se najbolje može iskoristiti tako da mehanizmi transformacije budu gradovi i sredine koji su se dosad dokazali u funkcionalnom i dobrom korištenju europskoga novca na korist građana", istaknuo je Picula.

Ocijenio je da uspješno povlačenje i korištenje europskoga novca nije došlo preko noći, nego kao rezultat višegodišnjeg odgovornog upravljanja.

Marko Filipović ustvrdio je da je ulazak Hrvatske u EU za Rijeku značio "povratak kući" i to, kako je rekao, "zato jer se Rijeka najbolje i najbrže razvija kada je dio širih zajednica, bilo u Austro-Ugarskoj, Hrvatskoj u okviru socijalističke Jugoslavije ili danas u okviru EU". Ocijenio je da je Grad Rijeka iskoristio fondove na najbolji način i povukao više od 300 milijuna eura za 175 projekata. Izdvojio je uređenje art kvarta Benčić, investiciju od 1,7 milijarda kuna u u vodovod i kanalizaciju te 84 milijuna kuna za investicije u toplinarstvo.

Rekao je da je Tonino Picula uvijek imao sluha za Rijeku te da je pridonio da Rijeka dobije titulu Europske prijestolnice kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2021 22:53