POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Evo kada Vatreni stižu u Hrvatsku, kojom će se trasom kretati i kada dolaze na Trg; Tramvaji će voziti obilazno

Povodom povratka hrvatskih nogometaša, na Trgu će biti organiziran prigodni zabavno-sportski program koji će početi u 16 sati

Doček Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavilo je detalje svečanog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije koji će se dogoditi u nedjelju u Zagrebu.

Zrakoplov s Vatrenima i stručnim stožerom reprezentacije trebao bi u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu doći u 17:10 sati. Nogometaši, treneri i drugo osoblje trebali bi prema Trgu bana Josipa Jelačića doći krenuti u 17:30 sati, a na njega stići između 18:30 i 19:00 sati.

Povodom povratka hrvatskih nogometaša, na Trgu će biti organiziran prigodni zabavno-sportski program koji će početi u 16 sati.

Vozila koje će reprezentativce i stožer s "Tuđmana" prebaciti do Jelačićeva trga kretat će se sljedećom trasom: Zračna luka „Franjo Tuđman“ – Fizirova – Zagrebačka – Čvor Buzin – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske Bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Svi oni koji žele pozdraviti hrvatske reprezentativce i članove stožera moći će to napraviti od njihovog dolaska u Zračnu luku do Trga bana Josipa Jelačića.

Ravnateljstvo policije naglašava da će se promet u Zagrebu odvijati prema redovnom režimu te da će do kratkotrajnih prekida doći samo kako bi vozila s Vatrenima sigurno stiglo na svoju konačnu destinaciju.

Vozila s nogometašima i stožerom pratit će službena policijska vozila i policijski motoristi, a zračnu će im potporu pružati Zrakoplovna jedinica.

Dronovi za snimanje iz zraka u nedjelju se između 15 i 23 sati neće smjeti koristiti u zoni središta Zagreba.

image
Mup Rh/
image
Mup Rh/
image
Mup Rh/
image
Mup Rh/
image
Mup Rh/

Policija i organizatori dočeka izdali su i sljedeće upute kako bi se doček odvio u miru i bez incidenata:

- izbjegavajte penjanje na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i uređaje: semafor, reklame i slično,

- suzdržite se od uporabe pirotehnike,

- postupajte po uputama nadležnih službi te poštujete postavljenu privremenu regulaciju prometa, ali i zabrane zaustavljanja i parkiranja,

- preporučuje se da vrlo mala djeca, trudnice, starije osobe koje se teže kreću te kronični bolesnici zbog povećane mogućnosti ozljeđivanja i niskih temperatura hrvatsku reprezentaciju dočekaju bliže svojim domovima te na manje prometnijim dijelovima trase,

- toplo se obucite,

- imajte uz sebe osobne isprave,

- izbjegavajte konzumaciju alkohola,

- koristite javni prijevoz i dislocirana velika parkirališta (parkirališta na Zagrebačkom velesajmu, zapadno parkiralište stadiona Maksimir, parkirališni prostor za autobuse kod Autobusnog kolodvora Zagreb i parkiralište s južne strane Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu),

- ako se zateknete u većoj masi ljudi na središnjem trgu te vam je potrebna liječnička pomoć, obratite se bilo kojem najbližem pripadniku policije, civilne zaštite, zaštitaru ili drugoj nadležnoj osobi i zatražite pomoć.

- u slučaju uočavanja sumnjivih osoba ili predmeta, o tome obavijestite najbližeg pripadnika policije, civilne zaštite, zaštitara ili drugu nadležnu osobu

Policija će, sukladno svojim zakonskim ovlastima, audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta.

ZET: Zbog dočeka Vatrenih u nedjelju od 14 sati tramvaji voze obilazno

Zbog svečanog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije koji će se održati u nedjelju na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, od 14 sati pa do završetka koncerta, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora, priopćio je ZET.

Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet, priopćeno je u petak.

U nedjelju oko 17,30 sati, moguće je skraćivanje autobusne linije 118 (Trg Mažuranića - Voltino) te će prometovati na relaciji Voltino - Magazinska/Božidara Adžije, kažu iz ZET-a.

Također, zbog svečanog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije koji će biti na Trgu bana Jelačića, u nedjelju neće voziti "Veseli božićni tramvaj".

Utakmica u subotu na velikom ekranu na Trgu

U subotu od 16 sati na rasporedu je nogometna utakmica Hrvatska - Maroko, za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a koja će se u izravnom prijenosu moći gledati na velikom ekranu postavljenom na Jelačićevu trgu.

U slučaju većeg broja gledatelja, a ovisno o sigurnosnoj procjeni policije, u ZET-u su rekli kako je moguće za vrijeme trajanja utakmice, preusmjeravanje tramvajskih linija 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 s Trga bana Jelačića na Glavni kolodvor. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:08