ZABORAVLJENI INTERVJU

EVO KAKO JE OSTOJIĆ 2008. HVALIO KARAMARKA 'Tražili su da ga uhitim, no odbio sam. Njegov rad je dokaz da sam postupio ispravno'

 EPH

ZAGREB - Ranko Ostojić, ravnatelj policije u vrijeme kada je raspušten Ured vijeća za nacionalnu sigurnost, a Karamarko se razišao s Mesićem, davne 2002. godine stao je u obranu sadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade.

Tomislav Karamarko se tada kao predstojnik UNS-a, kako je nekoliko puta opisao, našao na meti novog savjetnika predsjednika Mesića za nacionalnu sigurnost Željka Bagića, te Franje Tureka, tadašnjeg ravnatelja Protuobavještajne agencije.

Karamarko se, naime, našao pred uhićenjem, a Ranko Ostojić je 2008. u razgovoru za madeIN potvrdio kako su 2002. od njega tražili da uhapsi Karamarka što je on odbio.

- Bio sam ravnatelj policije kojeg su neki pokušali iskoristiti za potpunu eliminaciju Tomislava Karamarka, ali sam shvatio prozirnost njihovih namjera i odbio uhićenje Karamarka iako su to od mene tražili. Kasniji događaji su pokazali kako je ta moja odluka bila ispravna. Karamarkovo ponašanje u sljedećim godinama kao i njegovo djelovanje pokazalo je da ispred vlastite samopromocije i mogućnosti da se prikazuje kao žrtva uvijek stavljao profesiju. Njegov rad na vrlo osjetljivim poslovima u području nacionalne sigurnosti poznajem od 2000. godine. Stoga mi je razumljiv potez Ive Sanadera da u kriznoj situaciji za sigurnost građana, a u koju nas je dovela njegova Vlada, mora posegnuti za osobom kojoj je glavna odlika da zna unijeti ozbiljan pristup u vrlo osjetljivim sustavima - komentirao je Ranko Ostojić u vrijeme kada je Karamarko postavljen za ministra unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:47