DHMZ UPOZORAVA

‘Evo kakvo vas vrijeme čeka za Dan državnosti! Nemamo garancija! A ako sada krenete iz Zagreba...‘

- Prema moru je situacija bolja i mogući su tek povremeni pljuskovi kroz Liku, Gorski kotar i Dalmatinsku zagoru

Arhivska fotografija 

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon sunčanog vikenda, dočekao nas je vremenski promjenjiv ponedjeljak. Kiša je već počela padati na zapadnom dijelu glavnog grada, a polako će se proširiti cijelim Zagrebom. Dežurni meteorolog DHMZ-a tvrdi da kiša neće dugo trajati, ali iduća dva dana također će biti promjenjiva u gotovo cijeloj Hrvatskoj.

- Ako iz Zagreba krećete prema Slavoniji, velika je vjerojatnost da će vas cijelim putem pratiti kiša. Prema moru je situacija bolja i mogući su tek povremeni pljuskovi kroz Liku, Gorski kotar i Dalmatinsku zagoru, no duž obale nema oborina, rekao je meteorolog.

Današnje najviše temperature zraka kreću se od 20 do 27 stupnjeva Celzijevih. Prognoza za utorak 30. svibnja, na koji se obilježava Dan državnosti, ponovno je promjenjiva.

Izmjenjivat će se sunčana razdoblja i pljuskovi, kako navodi meteorolog, a garancije da negdje neće pasti pljusak nema. Dodaje da niti srijeda, kad se većina ljudi vraća na radna mjesta, neće biti stabilnija.

Tijekom dana očekuje se jak razvoj naoblake poslijepodne uz pljuskove s grmljavinom. I to, opet izraženije, u istočnim krajevima unutrašnjosti i na srednjem i južnom Jadranu. Najniže jutranje temperature zraka u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevne temperature u kopnenim krajevima od 20 do 25 na kopnu, a na Jadranu od 24 do 27 °C.

Za Jadran se očekuje da će biti pretežno sunčan uz umjerenu buru tijekom jutra, dok će unutrašnjost biti djelomično sunčana s mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:15