HOMOFOBIJA U HRVATSKOJ

EVO ŠTO KAŽE BOOKING.COM O SLUČAJU DISKRIMINACIJE 'S iznajmljivačem smo prekinuli suradnju, za gosta iz Brazila tražimo alternativni smještaj'

 
 Screenshot

Međunarodni servis Booking.com reagirao je pismenim priopćenjem na slučaj homofobnog ispada vlasnika hotela u Zadru.

‘Žao nam je čuti da iznajmljivači iz bilo kojeg razloga diskriminiraju svoje goste. U kompaniji Booking.com ne toleriramo niti jedan oblik diskriminacije i ako saznamo da na našoj stranici postoji vlasnik smještajne jedinice koji je uključen u diskriminirajuće ponašanje, mi prekidamo suradnju s tim iznajmljivačem i uklanjamo njegovu smještajnu jedinicu s naše stranice.

Zbog postupka iznajmljivača prekinuli smo suradnju s istim i radimo na tome da pomognemo našem gostu pronaći alternativni smještaj’, napisali su.

Podsjetimo, Fabiano Vallim, gost iz Sao Paula u Brazilu rezervirao je hotelski smještaj na zadarskoj adresi Ul. Alessandra Paravije 14, no u inbox eletronske pošte stigla mu je ova poruka:

‘Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić’

Vallim mu nije ostao dužan. ‘Dragi Tomislave Gospiću, iznenadio me vaš nepristojan odgovor na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašega trebalo bi biti zabranjeno u čitavom svijetu. Ali, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumjeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30. kolovoza jer to je moj dogovor sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti.

Oduvijek slušam vrlo lijepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio’, napisao je.

Homofobni ispad oštro je reagirala javnost, korisnici društvenih mreža i Zagreb Pride, a glasnogovornik Turističke zajednice u Zadru Anto Galić za Jutarnji je list rekao: ‘Ako je to istina, da vlasnik hotela nije pustio ljude u smještaj samo zato što su homoseksualci, onda je to vrlo negativno za naš grad Zadar. Moram se uputiti u slučaj kako bih mogao podrobnije komentirati.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:01