NOVI SPORAZUM

Evo što sve točno dobivaju radnici Holdinga: Nagrade, božićnice, Uskrs, regresi, Sv. Nikola...

Nakon što je postignut dogovor između sindikata i Uprave Holdinga, objavljeni su i konkretni podaci
 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što je u utorak postignut dogovor između sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga u procesu mirenja, čime je izbjegnut potencijalni štrajk, objavljeni su i konkretni podaci - što točno na plaće dobivaju radnici Holdinga.

Tako će osnovica u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rasti pet posto od 1. siječnja te dodatnih tri posto od 1. srpnja, kako je najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Također, kako je objavila predsjednica Sindikata Čistoće Mirjana Kaltak, za radnike koji imaju najmanje plaće najviše se povećava stalni dodatak na plaću. Konkretno, za one koji obavljaju poslove u I i II grupi složenosti poslova povećava se stalni dodatak na iznos 1.300,00 kuna bruto. Za radnike koji obavljaju poslove III grupe složenosti poslova povećava se stalni dodatak na iznosu 1.200,00 kuna bruto. Za radnike koji obavljaju poslove IV i V grupe složenosti poslova i radnike izvan grupa složenosti stalni dodatak ostaje 1.000,00 kuna bruto.

Osim toga, nagrada radnicima se povećava na 7.500,00 kuna i isplaćivat će se 12 mjeseci po 500,00 kuna i u prosincu do 30.12. ostalih 1.500,00 kuna. U povodu dana Svetog Nikole isplatit će se svakom radniku koji ima dijete koje do 6.12. tekuće godine nije navršilo 15 godina iznos od 1.000,00 kuna za svako dijete

Regres za korištenje godišnjeg odmora isplaćuje se u iznosu od 1.750,00 kuna neto, božićnica se isplaćuje do 20.12. tekuće godine u iznosu od 1.750,00 kuna neto, a dar u naravi za Uskrs isplaćuje se u iznosu od 1.000,00 kuna.

"Poslodavac će radnicima koji obavljaju poslove vozača plaćati trošak periodične izobrazbe (KOD 95). Poslodavac će plaćati izradu kartice vozača za digitalne tahografe za sve radnike koji obavljaju poslove vozača.

Dogovoreno je da se u svim podružnicama Zagrebačkog holdinga do 28.02.2023. godine sklopi dodatak Kolektivnom ugovoru – Prilozi koji će sadržavati grupe složenosti poslova s radnim mjestima, pojedinačne koeficijente složenosti poslova za ta radna mjesta te dodatke na otežane uvjete rada (izradit će se sistematizacije radnih mjesta) za izradu kojih su predviđena i dogovorena sredstva. ž

Zahvaljujemo se radnicima Čistoće koji su svojim jedinstvom, zajedništvom i snagom dali vjetar u leđa sindikatima da uspješno ispregovaraju s poslodavcem sve gore navedeno.", napisala je Kaltak na Facebook stranici Sindikat Čistoća Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 05:25