BIROKRACIJA

'EVO ZAŠTO HRVATSKA NE PRIVLAČI INVESTITORE!' Hrvat s njemačkom adresom podigao buru na Facebooku, Most ga pozvao na sastanak

 Facebook

Hrvat s njemačkom adresom, Toni Katić, koji u Hrvatskoj pokušava sagraditi obiteljski hotel i ugostiteljski objekt, na svom je Facebook profilu jučer slikovito prikazao zašto Hrvatska ne privlači investitore. Naime, u podužem pismu u kojem se obratio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Tihomiru Oreškoviću, ministru regionalnog razvoja i fondova EU Tomislavu Tolušiću i Vladi RH objasnio je koliko ga birokracija koči u njegovom poduzetničkom projektu.

Pismo je naslovio 'Prijedlog za bolju/jednostavniju Hrvatsku', a sve je potkrijepio fotografijom potrebne dokumentacije: u Njemačkoj, tvrdi Katić, od arhitekta do dozvole treba jedan mjesec i 'centimetar' papirologije, dok je u Hrvatskoj za isti postupak potrebno osam mjeseci i '21 centimetar' papirologije.





[Prijedlog za bolju/jednostavniju HRVATSKU] Poštovana gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, poštovani g. Tihomir Orešković...

Posted by Toni Katic on Monday, 7 March 2016




Na njegovu objavu na Twitteru danas je reagirali su iz Mosta nezavisnih lista i pozvali Tonija Katića na sastanak u ured potpredsjednika Vlade Bože Petrova.

- Pozivamo g. Katića na sastanak u ured g. BP kako bismo porazgovarali o problemima koje susreću poduzetnici i ulagači - napisali su.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:34