ZARAŽENO MESO NA POLICAMA

EVO ZAŠTO SE HRVATI TRUJU SALMONELOM 'Kontrola hrane iz EU je preskupa, zadnjih godina nije se ni provjeravalo ima li proizvod zdravstveni certifikat!

Slijepo im vjerujemo, a nema svaka od istočnih članica EU-a tehnološki ni zdravstveni standard kakav ima Hrvatska
 Ivica Pejić / HANZA MEDIA
Slijepo im vjerujemo, a nema svaka od istočnih članica EU-a tehnološki ni zdravstveni standard kakav ima Hrvatska

Razlog za prešućivanje informacije o mesu zaraženom salmonelom, koje se koncem listopada prodavalo u trgovačkom centru "Lidl", nije zataškavanje, odnosno zaštita gospodarskih subjekata uključenih u ovu priču, nego isključivo aljkavost državnih službenika koji su o tomu trebali promptno alarmirati javnost, piše Slobodna Dalmacija.

Tako barem tvrdi Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, koji je zbog afere sa zaraženim mesom od Vlade u srijedu zatražio razrješenje Tomislava Kiša, svog pomoćnika, zaduženog za veterinarstvo i sigurnost hrane.

Opasna bakterija, podsjetimo, pronađena je u pilećem fileu u pakiranju od kilograma koje je uvezla Mesna industrija "Braća Pivac", a proizvela poljska tvrtka "Indykpol", te u pačjim prsima mađarskog proizvođača "Hungerita"....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 22:35