JAVNI NOVAC

Fakultet u Zagrebu kupio luksuzni Land Rover za potrebe EU projekta. Jedan profesor koristi ga privatno?

Profesor Pribičević tvrdi da Land Rover koristi samo kada ide na teren te je uvjeren da je žrtva napada dijela kolega s Fakulteta

Ilustrativna fotografija

 Snaptphotography/Alamy/Alamy/Profimedia

Geodetski fakultet u Zagrebu 2020. kupio je javnim novcem dva auta za 624.500 kuna, a rečeno je kako su ta vozila kupljena za potrebe EU projekta koji bi trebao pridonijeti smanjenju rizika od prirodnih katastrofa u Hrvatskoj.

Tražeći aute na javnoj nabavi, uprava Fakulteta pritom je zahtijevala bogatu dodatnu opremu; primjerice kožni volan, sjedala u kombinaciji s kožom, kromiranu bočnu stepenicu...

No, Telegram.hr piše kako Fordov pickup model i prestižni Land Rover Discovery Sport parkirani u privatnim garažama profesora Boška Pribičevića i stručnog suradnika Roberta Rodbinića te ih oni svakodnevno koriste.

Dekan Almin Đapo tvrdi kako navedena “vozila koriste članovi jedinice za provedbu projekata u sklopu Centra za analizu i obradu podataka multisenzorskog zračnog snimanja te stručnjaci za prikupljanje i obradu geodetskih podataka”.

Geodetski fakultet ove je aute nabavio u sklopu EU projekta “LIDAR”, vrijednog nešto više od 135 milijuna ondašnjih kuna. Ministarstvo gospodarstva projekt je direktno dodijelilo Državnoj geodetskoj upravi i njenim partnerima, Geodetskom fakultetu i Gradu Zagrebu, piše Telegram.hr.

Đapo kaže da se auti “primarno koriste za provođenje aktivnosti vezanih uz hiperspektralno snimanje nasipa”, a osim toga se “odvijaju se i kontrole LIDAR snimanja u dijelu za koji su zaduženi članovi jedinice za provedbu projekta s Geodetskog fakulteta”. Privatno korištenje niti jednom nije spomenuo niti precizirao.

Profesor Pribičević tvrdi da Land Rover koristi samo kada ide na teren te je uvjeren da je žrtva napada dijela kolega s Fakulteta, jer su na Fakultetu nedavno bili izbori za dekana na kojima je konkurirao za tu čelnu poziciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:27