MISTERIJ U OPĆINI KAPELA

Fantom im uletio u dvorište i uništio osvijetljenu bundevu. I tako drugu godinu zaredom...

Drugu godinu zaredom, mališani od pet i osam godina na blagdansko jutro pronalaze razbijenu bundevu koju su s oduševljenjem izdubili
 Screenshot nadzorne kamere

'Pa dobro kome smeta bundeva u našem dvorištu?! I zašto si netko uzima za pravo uništiti je, na žalost naše djece?!' Upravo su se to rano jutros zapitali, drugu godinu zaredom, članovi obitelji Kovačević iz Donjih Mosta u općini Kapela. Na pitanje kako su se osjećali vidjevši uništenu bundevu nasred dvorišta, evo što je odgovorila Bojana Kovačević za mojportal.hr.

Snimka na kameri

- Pa zapravo sam bila baš bijesna. Mi živimo u maloj sredini, to je selo, a istu smo situaciju proživljavali i lani. Također smo na snimci kamere vidjeli automobil koji se zaustavio, no nismo toliko obraćali pozornost. No, ove godine vidimo da ono lani nije bila slučajnost. Stavili smo izdubljenu i osvjetljenu bundevu u dvorište, tako da ju pokriva kamera i nažalost, neugodno se iznenadili. Mi ne slavimo Noć vještica, no imamo djecu od tri i osam godina koje iznimno veseli osvijetljena bundeva. Izloženi su tom relativno novom trendu i ne želimo im uskraćivati to veselje – kaže Bojana Kovačević koju je najviše razljutilo ulijetanje u dvorište.

Pogledajte kako nepoznati muškarac uništava bundevu za Noć vještica:

Ono što je za pretpostaviti, dodaje Bojana, da je počinitelj netko iz njihove blizine i netko tko ih poznaje. Taj čin tim je više baš gnjusan.

Poznaju počinitelja

- Nismo zvali policiju, no po automobilu i po hodu, jakni… Možemo nagađati tko bi to mogao biti. Iako sam ja sigurna, ne želim nikoga prozivati, samo želim reći da ovakvo ponašanje već graniči s ludilom. Lani je počinitelj bundevu razbio u ogradu jer je bila nadohvat ruke, no ove je godine ušao u naše dvorište. I to iako imamo psa pasmine staford koji je bio pušten. Nisam baš mislila da će netko biti toliko hrabar – neugodno je iznenađena Bojana koja napominje kako je pas počeo lajati kada je počinitelj sjeo u automobil i otišao.

Inače, u Donjim Mostima, baš kao i u svim ostalim sredinama, mnoge obitelji dube bundeve i stavljaju ih na ogradu.

Fanatik ili luđak?

- Gdje god su mala djeca, ljudi to rade i nažalost, nije samo nama bundeva uništena. Očito se počinitelj vozi po selu i uništava tikve. Znam za još jednu obitelj koja je tikve stavila na ogradi i također su se jutros šokirali vidjevši da su razbijene i pobacane. Možda da su i naše bile uz cestu, ne bi tako reagirala, no taj osjećaj da nam netko ulazi u dvorište me baš zastrašuje – razočarana je Bojana koja se ne može oteti dojmu da to čini netko tko ih dobro poznaje.

image
Bojana Kovačević

Inače, događaj se zbio nekoliko minuta prije ponoći, a ne kako stoji na snimci, poslije ponoći.

Ono što i dalje ostaje nepoznanica jest je li uništavanje bundeva nekoga uzbuđuje ili je pak riječ o počinitelju koji ne prihvaća činjenicu da se običaji vezani uz Noć vještica sve više šire i u našim krajevima. Bilo kako bilo, mališane iz obitelji Kovačević ovaj je događaj poprilično rastužio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:45