VIŠE IH NEMA

Farmaceutski div prijavio nestašicu čak četiri poznata lijeka u Hrvatskoj! ‘Pacijenti, evo što vam je činiti...‘

Pacijenti se upućuju da se obrate svojim obiteljskim liječnicima ili ljekarnicima kako bi dobili zamjensku terapiju

Ljekarna, ilustrativna fotografija 

 Dragan Matic/Cropix/Cropix

Svjetski farmaceutski div prijavio je proteklih dana nestašicu čak četiri poznata lijeka u Hrvatskoj.

Kompanija GlaxoSmithKline (GSK) navodi kako se nestašica privremeno događa zbog problema u proizvodnji ili neispravnosti u kakvoći lijeka, prenosi Danica.hr.

Tako lijeka Flixonase sprej za nos za profilaksu i liječenje alergijskog rinitisa neće biti do 24. siječnja (razlozi povezani s proizvodnjom), a lijeka Flixotide inhaler 50 mikrograma potiska za profilaksu u liječenju astme do 22. siječnja (problemi u proizvodnji).

Lijeka Imigran 50 mg tablete, koje su indicirane za akutno olakšanje napadaja migrene, u hrvatskim ljekarnama neće biti do 13. ožujka, a nestašica se događa zbog utvrđene neispravnosti u kakvoći lijeka.

Privremeno ćemo u Hrvatskoj ostati i bez antiepileptika Lamictal 5 mg tablete za žvakanje koji se koristi i za liječenje bipolarnog poremećaja. Neće ga biti do 21. veljače, a razlozi nestašice povezani su s proizvodnjom, navode iz kompanije Glaxo.

Pacijenti se upućuju da se obrate svojim obiteljskim liječnicima ili ljekarnicima kako bi dobili zamjensku terapiju, prenosi Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:40