NADZORNE KAMERE

Fascinantna snimka s farme pilića: ‘Čujem da su ga životinje predosjetile. Zato sam išao pogledati ovo‘

U petrinjskom OPG-u Kokin dom, i pilići su teško doživjeli potres čiji je epicentar bio jutros u selu Strašnik na Banovini
Farma pilića
 Facebook

U petrinjskom OPG-u Kokin dom, i pilići su teško doživjeli potres čiji je epicentar bio jutros u selu Strašnik na Banovini, desetak kilometara od Petrinje. Vlasnik OPG-a Marko Čaić objavio je snimku nadzorne kamere njegove gornje etaže farme. Na njoj se nalazi 4200 komada pilića, koje je potres prilično protresao.

Iako su neki stanovnici okolnih sela ispričali kako su životinje predosjetile potres, njegovi pilići, kojih ukupno ima više od 10.000, nisu.

"Baš sam zato i išao gledati snimku, ali ne vidi se da su išta osjetili prije udara", kaže Čaić, koji srećom nema veće štete na imanju.

"Pale su kape na dimnjacima na štali, ali sve je ok", rekao je. Dodaje da za sad nijedan pilić nije uginuo od mogućeg stresa koji su pretrpjeli.

Dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje dogodila su se u 6.49 i 6.51 sati. Magnitude potresa iznosile su 4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI stupnjeva EMS ljestvice, stoji u priopćenju Seizmološke službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2022 06:42