ČUDO U PRIVLACI

Fascinantno otkriće poljskog turista, građevinski lobiji izbezumljeni: ‘Hoće sve zataškati, lažu, varaju...‘

Privlačani strahuju od Idejnog Urbanističkog plana općine Privlaka u predjelu Sebačevo i Batalaže u uvali Livadica

Prosvjed mještana Privlake kod Vile Rustike, na plaži Livadica krajem srpnja. Prosvjedom se htjela skrenuti pozornost javnosti na Idejni urbanistički plan Opine Privlaka

Na fotografiji: Tihomir Surić, jedan od govornika.
 

 Jure Miskovic/Cropix

U uvali Livadica, u Privlaci pronađena je antička amfora stara preko 2000 godina, a pronašao ju je dugogodisnji turist iz Poljske, Marek Dawid.

image

Marek Dawid

Čitateljica Morskog.hr/

- Podvodni arheolog je potvrdio starost te čekamo daljne upute. Čekamo Konzervatorski Ured u Zadru da reagira požurno te sprovedu detaljna podmorska I kopnena istraživanja - ispričala je za Morski.hr dr. Stela Sušac Pavić.

image

Antička amfora

Čitateljica Morskog.hr/

Napadi građevinskih lobija: "Žele zataškati i umanjiti nalazište!"

- Naime već nailazimo na neprijateljstva lokalnih interesnih građevinskih lobija koji žele zataškati i umanjiti nalazište, te smo stisnuti s prijetnjama i sijanjem laži od moćnika medju stanovništvom - kaže nam dr. Sušac Pavić.

image

Antička amfora

Čitateljica Morskog.hr/
image

Antička amfora

Čitateljica Morskog.hr/

Dodaje i da u međuvremenu ljudi dobre volje izlaze s dodatnim arheološkim nalazištima koje drže u kućama i vrtovima te je moguće da cijelo područje zaista s poviješću dviju kulina može predstavljati izuzetno nalazište u svakom pogledu - kazuje nam sam dr. Sušac Pavić, inače organizator dva prosvjeda u toj uvali protiv devastacije građevinskog i političkog lobija.

Podsjetimo, Privlačani strahuju od Idejnog Urbanističkog plana općine Privlaka u predjelu Sebačevo i Batalaže u uvali Livadica, gdje bi se trebala nabetonirati ukupna površina (kopno + more) od 15.110 četvornih metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:38