NOĆ U POLICIJI

Felić: Ispitivali su me o svemu, samo ne o Registru

'Šest sati gnjavili su me o stvarima iz moje biografije. Sve je to besmisleno, ali sada se stvarno bojim', kaže Karlovčanin osumnjičen da je sudjelovao u objavi registra branitelja
 Mario Pušić/CROPIX

KARLOVAC - Danas sam posljednji puta ovdje. Ne želim više proći kroz ova vrata - rekao je Enes Felić, Karlovčanin osumnjičen da je sudjelovao u objavi Registra branitelja . U nekoliko kartonskih kutija on je iz svoje kancelarije u Uredu za obranu iznio osobne stvari, brojne zahvalnice i spomenice koje je dobio tijekom 23-godišnjeg rada u ovoj instituciji.

Rano jutros trebao je biti u policiji te zajedno s istražiteljima pregledavati izuzete mu predmete, računala i računalne medije, no i do 11 sati još iz policije ga nitko nije zvao.

Dok je unosio stvari u automobil spontano mu je prišlo dvadesetak Karlovčana dajući mu podršku, pružajući mu ruku i tapšajući ga po ramenu.

Nakon šestosatnog ispitivanja sinoć je iscrpljen oko ponoći u svoj stan došao iz prostorija vojne policije, a danas se još jednom osvrnuo na jučerašnje ispitivanje.

- Šest sati gnjavili su me o stvarima iz moje biografije, gdje sam, što i koliko radio. Sve je to besmisleno, ali sada se stvarno bojim. U moju djecu danas upiru ljudi na ulici kao da su antidržavni elemnti, a sve zbog šačice šovinista koji žive u ovom gradu i smještaju mi - rekao je Felić.

- Ispitivali su me o svemu, samo ne o Registru branitelja. Ispitivali su me stvari iz mojeg života i valjda me pokušali slomiti - dodao je Felić, izražavajući žaljenje što su mu istražitelji uzeli čak i monitor, a njegovoj djeci laptop.

Cijeli dan ništa nije jeo, sve dok mu sinoć kasno na večer Miroslav Tomašević, koji mu je, kao i Željku Goršiću, državnom tajniku u MORH-u kojeg optužuje da mu je sve namjestio , prije desetak godina bio šef u Uredu za obranu.

Tomašević mu je osigurao i odvjetnika, Karlovčanina Zvonka Žaju. Podsjetimo, kada je shvatio da će ga vojna policija odvesti na ispitivanje u MORH, Felić je rekao da se boji te inzistirao na odvjetniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:10