4 OSOBE POD ISTRAGOM

Felić odveden u vojnu policiju: Sada se stvarno bojim

Završena je pretraga stana Karlovčanina Enesa Felića koji i dalje za sve optužuje džavnog tajnika Željka Goršića
 Danijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Sada se već bojim. Inzistirao sam da mi dovedu odvjetnika, a moj prijatelj Miroslav Tomašević ga traži. Bit će to netko od naših prijatelja. Nisam odbijao komunikaciju s civilnom polcijom, međutim vojnoj policiji, koja me upravo odvodi na obavijesni razgovor u prostorije MORH-a, institucije iz koje je krenula hajka na mene, rekao sam da želim odvjetnika - rekao je oko 17 sati Enes Felić na izlazu iz svoje kancelarije u Upravi za obranu Karlovac.

Felić je još jednom novinarima nastojao ukazati da je i današnja akcija samo nastavak mobinga iz MORH-a kojom, tvrdi on, rukovodi državni tajnik Željko Goršić. Prilikom ulaska u atomobil vojne policije Felić je zastao te se još jednom obratio novinarima riječima: 'Pogledajte, posjedaju me na stražnje sjedalo kroz vrata koja se iznutra ne mogu otvoriti, a nisam ni za što optužen, kao niti osuđen'.

Oko 13.30 sati završena je pretraga stana Karlovčanina Enesa Felića , a policijski i vojni istražitelji u 5-6 najlonskih vreća izuzeli su predmete, među njima, moglo se zaključiti, bilo je i računalo.

U pratnji vojnih policajaca Felića su zatim odvezli u njegovu kancelariju u Uredu za obranu Karlovac, gdje će također obaviti pretres. Tamo bi ih trebao dočekati i komad papira na kojem je Felić jučer napisao što će mu se događati danas, jer je ranije dobio informaciju, kako je rekao, da će mu smjestiti.

Novinarima je na izlazu stana, što je u video prilogu zabilježio i KAportal , opet ponovio da je čovjek koji stoji iza svega državni tajnik Željko Goršić , te da će, ako mu netko nije nešto izuzeo, na njegovom stolu u Uredu za obranu biti taj dokument.

- Što će mi odvjetnik, pa nisam ni za što kriv. Mogu me staviti na detektor laži sljedeća 365 dana i ništa neće doznati. Pozivam i Goršića na detektor laži, neka priča svemu što mi je radio protekolih deset godina - kaže Felić.

Rekao je da mu je žao što su mu policajci ujutro probudili djecu i kopali po njihovim CD-ima i knjigama, dodajući ipak da su bili korektni u svojem postupanju. Potvrdio je novinarima da se istražitelji na nalogu za pretres pozivaju na članak kaznenog zakon u kojem ga se sumnjiči za odavanje službene tajne.

Osim Enesa Felića, kojemu su istražitelji izvršili premetačinu u stanu, a nakon toga i na njegovu radnom mjestu u Uredu za obranu, policija je jučer na obavijesni razgovor odvela Dijanu Marković, također zaposlenicu MORH-a, nekadašnju šeficu Ureda u Karlovcu, koja je premještena unutar sustava prije dva tjedna te sada obavlja poslove u Zagrebu.

Doznajemo da su uhićena i dva djelatnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje (Centar 112) u čijim je prostorima također izvršena premetačina. Svi se sumnjiče za kazneno djelo odavanja službene tajne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:28