TKO JE OBJAVIO REGISTAR?

Felić saslušan i pušten, policija počinje pregledavati računala

Državno odvjetništvo zatražilo je međunarodnu pravnu pomoć u odnosu na tužiteljstva SAD-a i Njemačke, država u koje odlazi informatički trag objave Registra
 Danijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Enes Felić, djelatnik MORH-a trenutno povezan s nedavnom objavom registra branitelja, u srijedu je do 23 sata bio zadržan u Vojnoj policiji na ispitivanju.

Policijska je pretraga Felićevog stana jučer trajala punih deset sati, a pregledani su i njegovo osobno vozilo te radno mjesto. Kako nije bio uhićen, cijelo je vrijeme bio u kontaktu s medijima, a tek je oko nakon završetka pretresa i dolaska Vojne policije odlučio angažirati odvjetnika .

Podsjetimo, policija je u srijedu nad četiri osobe s područja Karlovačke županije i samog Karlovca provela istragu koja je uključivala pretres njihovih domova, radnog okruženja te automobila.

- Privremeno je zaplijenjeno desetak računala i vjerujem svi uključeni nakon izvršene pretrage i razgovora žele raščistiti situaciju u odnosu na indicije koje ih dovode u vezu s objavom sadržaja registra branitelja - izjavio je Vitomir Bijelić, načelnik uprave kriminalističke policije u emisiji HTV-a Otvoreno.

Dodao je i kako je Državno odvjetništvo zatražilo međunarodnu pravnu pomoć u odnosu na tužiteljstva SAD-a i Njemačke, država u koje odlazi informatički trag objave.

Bijelić se na kraju osvrnuo i na slučaj Marka Rakara kojem se odmah kao civil ispričao, no napomenuo je kako Rakar nikada nije bio osumnjičen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:44